Connect with us

Euromillions Basketball League

Alex Olah (ex Leiden & Mechelen) naar Spanje

Alexandru Olah (Roemenië, oktober 1993) zal zijn carrière voortzetten Spanje. De Roemeen die in 2018 voor ZZ Leiden speelde zal uitkomen op het tweede Spaanse niveau, de LEB Oro.

Olah zal spelen voor CB Breogán. Het afgelopen seizoen degradeerde deze club uit de Spaanse ACB, het hoogste niveau, naar het tweede niveau. In 2018 wist de club nog te promoveren naar de ACB nadat het 11 jaar op het tweede niveau geacteerd had. Dit avontuur duurde echter dus maar één seizoen.

Tussen 2012 en 2014 speelde Roeland Schaftenaar nog voor de club uit het noordwesten van Spanje. Daarnaast was CB Breogán het afgelopen seizoen de werkgever van Henk Norel, maar die speelde door blessures maar één wedstrijd voor de club.

Vorig seizoen speelde Olah voor het Belgische Kangoeroes Mechelen, waar hij gemiddeldes had van 12,1 punten en 6,8 rebounds in 38 wedstrijden, met een schotpercentages van 57,5% vanuit het veld en 87,2% vrije worpen.

Olah speelt voornamelijk als center en blinkt uit in het rebounden. Daarnaast scoort hij gemakkelijk van dichtbij de basket.

carrière:

  • Northwestern Wildcats (NCAA)
  • Belfius Mons-Hainaut  (2016 -2017)
  • U-BT Cluj-Napoca  (2017)
  • ZZ Leiden  (2018)
  • Kangoeroes Mechelen  (2018-2019)

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Euromillions Basketball League

%d bloggers liken dit: