Connect with us

Dutch Basketball League

Antio Sinterniklaas stopt als scheidsrechter

Antio Sinterniklaas, 9 maal scheidsrechter van het jaar, stopt als professioneel scheidsrechter, zo maakte hij vandaag via sociale media bekend.

Sinterniklaas is 9 maal gekozen tot Dutch Basketball League scheidsrechter van het jaar. Nadat hij in 2005, 2007 en 2009 de award wist te winnen, is Sinterniklaas de afgelopen zes seizoenen iedere maal de beste scheidsrechter geweest, volgens journalisten en de aanvoeders en coaches van de Dutch Basketball League.

Sinterniklaas gaf met onderstaande brief tekst en uitleg over het tot stand komen van zijn beslissing


Beste basketballvrienden,

De laatste maanden heb ik geworsteld met één van de moeilijkste beslissingen uit mijn leven: het beëindigen van mijn carrière als basketball scheidsrechter. Na 30 jaar scheidsrechter te zijn geweest is het immers geen ‘gewone’ hobby meer, maar een lifestyle! Helaas hebben mijn fysieke problemen van de laatste jaren tot deze beslissing geleid.

Het is een beslissing die ik uiteraard neem met pijn in mijn hart, maar rationeel is het wel de juiste beslissing. Spelers en coaches verdienen een 100% mentaal en fysiek fitte scheidsrechter bij iedere wedstrijd en ik ben van mening dat je als scheidsrechter alleen optimaal kan presteren als deze twee in perfecte balans zijn.

Het zijn van (internationaal) scheidsrechter heeft mij als persoon deels gevormd en veel mooie momenten gebracht in mijn leven! Ik heb veel plaatsen en landen mogen bezoeken, en veel mensen mogen ontmoeten en de mogelijkheid gehad om te werken met fantastische collega’s, spelers, coaches en club vrijwilligers op en rondom het basketbalveld.

Ik zal mijn passie voor basketball en arbitrage voortzetten als scheidsrechterscoach in Nederland. Ik wil iedereen bedanken voor alle support en waardering die ik al die jaren heb mogen ontvangen en tot snel!

All the best!
Antio

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Dutch Basketball League

%d bloggers liken dit: