Connect with us

Basketball Champions League

Antwerp Giants verslaat Nizhny Novgorod zet goede stap richting Final Four

Bron: FIBA.Basketball / Championsleague.basketball

Woensdag heeft Antwerp Giants een sterke uitgangspositie voor zichzelf weten te creëren. Nadat de Antwerpse formatie in de 1/8e finale al de nummer 1 van groep A, UCAM Murcia, over twee wedstrijden wist te verslaan, heeft het nu ook een goede stap gezet om de nummer 3 van die groep, het Russische Nizhny Novgorod, te verslaan. Door een 68-83 overwinning in Rusland kan de Belgische formatie volgende week met een comfortabele voorsprong beginnen aan de return.

Grote man aan kant van de Giants was, zoals hij dat al veel vaker was dit seizoen, point-guard Paris Lee. De kleine man was uiteindelijke goed voor 24 punten (tegen 70%), 3 rebounds en 2 assists.

In het eerste kwart was het direct Victors Sanders die met een mooie spinmove liet zien dat de ploeg van coach Roel Moors er zin in had, en het was daarna de jonge Belg Ismael Bako die het voortouw nam voor de Giants. Uiteindelijk sloten ze het kwart af met een 21-27 voorsprong en was de toon gezet.

Victors Sanders laat de ploeg direct goed beginnen
Ismaël Bako neemt zijn ploeg op sleeptouw en dunkt krachtig binnen

De Giants zetten hun goede spel door in het tweede kwart en, ondanks dat de russen goed bij bleven, verdedigden de Antwerpenaren hun voorsprong goed. Toch wisten de russen vlak voor het rustsignaal toch een marginale voorsprong te pakken van één punt: 40-39. Daarop volgde het antwoord van Sanders met een driepunter, maar weer wisten de Russen terug te komen, om een gelijke stand van 42-42 op het bord te krijgen.

In het derde kwart sloeg Antwerpen een gaatje. Na de gelijke ruststand wisten de belgen, onder meer door 9 punten van Paris Lee, het kwart met 10 punten verschil te winnen en een 52-62 tussenstand op de borden te zetten. Het publiek in Rusland probeerde de ploeg naar voren te schreeuwen, maar toen eenmaal het gat van 10 punten geslagen was, keken de Giants niet meer om.

Een sterke Paris Lee gaf Antwerpen een voorsprong

Ook in het vierde kwart hielden de Antwerpenaren hun voorsprong van ongeveer 10 punten vast. De Russische tegenstander werd gefrustreerd en maakte fouten, waar de Belgische ploeg maar al te graag van profiteerde en extra energie uit wist te putten. Onder andere door een dunk van Hans VanWijn kwam de voorsprong uiteindelijk tot 13 punten. De coach van de Russische formatie probeerde met een time-out zijn ploeg nog op scherp te zetten, maar het mocht niet meer baten en uiteindelijk sloten de Belgen de wedstrijd af met een duidelijke voorsprong van 15 punten: 68-83. Een mooie uitgangspositie voor de terugwedstrijd van volgende week op 3 April.


Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Basketball Champions League

%d bloggers liken dit: