Connect with us

Basketball Champions League

Antwerpen speelt in Champions League tegen voormalig winnaar

Foto: FIBA.Basketball / Championsleague.basketball

Woensdag middag vond om 13:00 in Antwerpen de loting plaats voor de Final Four van de Basketball Champions League. De organiserende club, Telenet Giants Antwerp, zal het in de halve finale gaan opnemen tegen Iberostar Tenerife.

Tenerife, dat in de Spaanse hoogste divisie op dit moment op een gedeelde 10e plaats staat, wist in het seizoen 2016-2017 als eerste club ooit de Champions League te winnen.

De wedstrijd zal gespeeld worden op vrijdag 3 mei, om 21:15. De andere halve finale, Segafredo Virtus Bologna (ITA) vs. Brose Bamberg (DUI) zal voor de wedstrijd tussen Antwerpen en Tenerife worden afgewerkt, om 18:00.

Nadat Antwerpen zich als eerste Belgische club ooit wist te kwalificeren voor de Play-offs van de Basketball Champions League versloeg het team van Roel Moors UCAM Murcia en Nizhny Novgorod om de halve finale te bereiken. Vorige week werd bekend gemaakt dat de Belgische club het recht heeft gekregen om in het sportpaleis de Final Four te organiseren.

Nadat vrijdag de twee halve finales gespeeld zijn zullen er op zondag 5 mei nog twee wedstrijden worden gespeeld. Om 15:00 zal de strijd om de derde plaats losbarsten en om 18:00 zal de finale om de titel van de Basketball Champions League plaatsvinden.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Basketball Champions League

%d bloggers liken dit: