Connect with us

Apollo Amsterdam

Apollo moet Aron Royé nog minimaal een maand missen

Na een ontzettend succesvolle afsluiting van het 3×3 seizoen eind oktober, heeft Apollo het de afgelopen twee DBL wedstrijden zonder Aron Royé moeten stellen. Na terugkeer van de 3×3 World Tour Finals in Beijing is Apollo’s starting guard in het ziekenhuis opgenomen met hartkloppingen. Om deze hartkloppingen te verhelpen hebben de artsen gisteren een ablatie uitgevoerd. Deze ingreep is succesvol geweest en Royé kan nu beginnen aan zijn herstel. Volgens de behandelend cardioloog zal het enkele weken duren voor met trainingsarbeid kan worden gestart. Royé geeft aan opgelucht te zijn dat de ingreep succesvol is geweest en dat hij nu de tijd moet nemen om goed te kunnen herstellen.

Royé is niet de enige starter die Apollo op dit moment moet missen. Eerder dit seizoen, in de wedstrijd tegen Aris Leeuwarden viel Jesse Markusse al uit met een pijnlijke blessure aan zijn voet. De center moest naar de kant met een middenvoetsbeentje wat uit de kom was geschoten. De verwachting is dat Markusse nog zeker tot in 2019 uitgeschakeld zal zijn.
Technisch bestuurslid Hans Logtenberg geeft aan dat het een aderlating is voor de ploeg om twee basisspelers te moeten missen. ‘Zowel Aron als Jesse nemen naast hun skills een berg aan ervaring mee het veld in. Dat is in een ploeg met veel jonge talenten enorm belangrijk. Zowel in de wedstrijden als op de trainingen en in de kleedkamer.’ Op dit moment wordt er met name voor de center positie gekeken naar mogelijkheden tot versterking in de afwezigheid van Markusse.

Voor nu wensen we beide mannen heel veel sterkte en doen we er alles aan om hun herstel te optimaliseren.

Bron: Persbericht Apollo Amsterdam

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Apollo Amsterdam

%d bloggers liken dit: