Connect with us

Aris Leeuwarden

Aris contracteert Jean-Victor Mukama

Met Jean-Victor Mukama heeft Aris de tiende contractspeler voor het aankomende seizoen gecontracteerd. De 25-jarige Canadees komt over van de Hamilton Honey Badgers dat uitkomt op het hoogste niveau in Canada.

De 2.03 meter lange guard speelde daarvoor voor Patriots Basketball Club uit Kigali (Rwanda) en genoot zijn basketbalopleiding bij Ryerson University in Toronto.

Bij de Hamilton Honey Badgers kwam Mukama tot sterke statistieken. Hij kwam in gemiddeld 27 minuten speeltijd per wedstrijd tot gemiddeld 14 punten en 6 rebounds per wedstrijd. In de drie laatste wedstrijden kwam hij tot 28, 23 en 24 punten.

Hoofdcoach Ferried Naciri is erg blij met de versterking: “Jean-Victor geeft ons met zijn lengte iets extra’s vanuit een verdedigend standpunt, maar tegelijkertijd krijgen we met hem ook een speler die kan scoren op meerdere manieren, wat precies past in het profiel dat we zochten.”

Merlijn van der Meulen, bestuurslid Technische Zaken, vult aan: “Mukama heeft veel potentie om te groeien en wij verwachten dan ook veel plezier aan hem te beleven bij Aris.”

Naast de zeven spelers die Aris trouw bleven, trok het eerder de 27-jarige Amerikaan Chad Frazier en de 25-jarige Fransman Thomas Smallwood aan. De selectie is met tien spelers nog niet helemaal compleet. De club verwacht op korte termijn de selectie rond te maken.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Aris Leeuwarden