Connect with us

Orange Lions

Arvin Slagter en Ross Bekkering toegevoegd aan 3×3 selectie

Arvin Slagter en Ross Bekkering zijn toegevoegd aan de nationale 3×3 selectie bij de mannen. De twee voormalige eredivisiespelers in het traditionele 5-5 basketball gaan zich samen met de andere spelers in de selectie voorbereiden op de twee Olympische Kwalificatie Toernooien die van 18 t/m 22 maart in Delhi (India) en 24 t/m 26 april in Budapest (Hongarije) worden gehouden. De Orange Lions willen daar deelname afdwingen aan de Olympische Spelen in Tokyo, waar 3×3 basketball voor het eerst op het programma staat. Ook de Nederlandse vrouwen mogen aan deze twee OKT’s meedoen.

Met de 34-jarige Slagter die meer dan 130 interlands in 5-5 heeft gespeeld, sluit een van de meest gelauwerde Nederlandse basketballers zich aan bij de 3×3 selectie. Hij werd zes keer kampioen van Nederland, vijf keer bekerwinnaar en maakte deel uit van de Orange Lions die in 2015 onder leiding van Toon van Helfteren voor het eerst in 26 jaar weer meededen aan het Europees Kampioenschap. Vorig seizoen kwam Slagter nog uit voor Donar in de Dutch Basketball League, de club waarmee hij drie landstitels veroverde.

De 32-jarige in Canada geboren Ross Bekkering beschikt ook over een Nederlands paspoort en is op de Nederlandse velden bepaald geen onbekende. Hij speelde van 2010 t/m 2016 voor drie verschillende clubs in de DBL, veroverde in die periode vier landstitels, één Basketball Cup (beker) en was in 2016 de ‘statistical’ MVP van de eredivisie. Hij speelde in 5-5 nooit voor de Orange Lions.

Bondscoach Brian Benjamin is verguld met de komst van Slagter en Bekkering, ondanks het feit dat ze geen 3×3 verleden hebben. “We hebben in 2019 met de 3×3 mannen goed gepresteerd met o.a. vier vierde plaatsen in de World Tour een halve finaleplek in de World Tour Final. Maar we hebben niet de laatste stap kunnen zetten naar de medailles. Met het toevoegen van Arvin en Ross aan de selectie krijgen we er kwaliteit bij die we vroeger misten, waardoor we nu de strijd aan kunnen gaan met de absolute top in 3×3.”

Behalve nieuwkomers Slagter en Bekkering wordt de rest van de nationale selectie gevormd door vaste kern Aron Royé, Dimeo van der Horst, Sjoerd van Vilsteren en Jesper Jobse, én Kasper Averink. De complete trainingsgroep bestaat verder uit oudgediende Bas Rozendaal, Julian Jaring en Lenno Witteveen. Het voorbereidingsprogramma van de Orange Lions bij de mannen omvat vijf toernooien in Rusland, een zeslandentoernooi in Servië en trainingsstages in Nederland met België en Qatar. Benjamin: “We gaan ons optimaal voorbereiden om ons in Delhi of Budapest te plaatsen en onze olympische droom waar te maken.”

De Nederlandse mannen hebben een succesvolle staat van dienst in het mondiale 3×3 basketball. De Orange Lions veroverden in 2016 bij het Europees Kampioenschap een historische medaille. Het zilver van de mannen was de eerste (valide) basketbalmedaille bij de mannen senioren op een groot internationaal toernooi. Toen dat schaap eenmaal over de dam was, volgden nog twee zilveren medailles bij de mondiale titelstrijd in 2017 en 2018. Het eerste WK-zilver was ook historisch. Nog nooit eindigde een Nederlandse (valide) mannenploeg zo hoog op een WK.

Bron: Basketball.nl

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Orange Lions