Connect with us

Basketball Academie Limburg

BAL neemt afscheid van zes spelers

Basketbal Academie Limburg heeft aangekondigd dat maar liefst zes spelers volgend seizoen niet meer zullen terugkeren naar sporthal Boshoven.

Al eerder was bekend gemaakt dat Roel Aarts afscheid neemt van basketballen op het hoogste niveau. Aarts kiest voor zijn maatschappelijke carrière en de liefde. Met een tussenjaar in Den Bosch heeft Roel 6 seizoenen het Weertse basketball mogen vertegenwoordigen. Het afgelopen seizoen was zijn succesvolste, met gemiddeld 11 punten en 7 rebounds per wedstrijd.

Ook Robin van Heukelom zien we komend seizoen niet meer terug op de Weertse velden. Robin was sinds 2016 te zien in de Dutch Basketball League. Hij speelde 72 wedstrijden in de hoogste competitie van het Nederlands basketball. Van Heukelom maakt een stap naar het buitenland. Welke club is nog onbekend.

Ook een aantal andere spelers nemen afscheid van de club uit Weert. Jan Gijsen vertrekt naar België, hij zet een stapje terug en maakt de overstap naar Bree Basket. Ook Nathilio Vrede zal komend niet voor BAL spelen en zich volledig focussen op fit worden, na een seizoen vol blessureleed.

Daarnaast zullen ook Filip Varga Brzica en Jamayro de Windt op zoek gaan naar een andere plek voor hun basketballgeluk. Waar beiden komend seizoen zullen gaan spelen is tot op heden nog onbekend.

Voorzitter Jeroen van Veen: “Ik wil alle spelers bedanken voor hun passie, inzet en professionaliteit. Niet alleen voor het afgelopen seizoen maar de meeste hebben jarenlang in het programma meegelopen. Ik wens alle spelers heel veel succes bij hun volgende club en/of maatschappelijke carrière en hoop dat ik jullie nog regelmatig terug zie bij onze thuiswedstrijden”.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Basketball Academie Limburg

%d bloggers liken dit: