Connect with us

Basketball Academie Limburg

BAL voegt opnieuw Kroatisch talent toe

De selectie van Basketbal Academie Limburg (BAL) ziet er weer een stapje beter uit. Na Marijan Obad tekent er nog een Kroatisch talent bij de Limburgse club. De 20-jarige Filip Brzica tekent voor twee seizoenen en voegt zich komend seizoen bij de selectie van coach Radenko Varagic.

Filip Brzica werd in 2017 kampioen van Kroatie met zijn U18 team van HAKK Mladost Zagreb. Afgelopen seizoen werd hij kampioen van Italië in de serie C met Meta Formia, uit Formia. Komend seizoen speelt hij dus in de kleuren van BAL.

Brzica: “De mogelijkheid om te kunnen werken met een topcoach als opleider en daarbij minuten te kunnen maken in de Dutch Basketball League heeft me doen besluiten om deze stap te zetten”.

Voorzitter Jeroen van Veen voegt toe: “Het tekenen van Filip is een goed voorbeeld voor waar we mee bezig zijn bij BAL. We willen uitgroeien tot een stabiele subtopper. Door veel spelers, dus ook Filip, voor twee jaar vast te leggen kunnen we doorgroeien in onze ambities. De stappen die we nu al gezet hebben samen met het bedrijfsleven zijn een goed voorbeeld van de mogelijkheden die er liggen bij BAL”.

Brzica wordt omschreven als een center met body, een goede techniek en ook nog schutterskwaliteiten. Het is de negende speler die is toegevoegd aan de selectie van komend seizoen

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Basketball Academie Limburg

%d bloggers liken dit: