Connect with us

Dutch Basketball League

BeNe-League Basketbal in aantocht?

Arthur Goethals, voorzitter van de Belgische Pro League, weet aaan Sporza te vertellen dat er verschillende gesprekken tussen de Nederlandse en Belgische organisaties van de basketbalcompetities zijn geweest om een BeNe-League op te zetten.

Beide competities, zowel de Nederlandse als de Belgische kampen al jaren met het probleem dat er te weinig clubs zijn, waardoor clubs elkaar (te) vaak tegenkomen. In de competitie al 4 keer en daarnaast in de Play-offs en Bekercompetitie soms ook nog een aantal maal.

 

“We hebben nu aan onze ploegen laten weten dat die gesprekken er geweest zijn. Nederland zal dat ook doen. Begin februari willen we een duidelijk beeld hebben. Dan moeten we weten of we ervoor gaan of niet” – Arthur Goethals tegenover Sporza

Volgens Goethals is het belangrijk dat alle ploegen zich kunnen vinden in het voorstel. Zoals de plannen er nu voor staan zullen alle huidige ploegen (10 Nederlandse en 10 Belgische) instappen in de nieuw te vormen competitie. Ook dus de kleine Nederlandse ploegen die lastig de aansluiting met de top kunnen vinden.

Hoe het staat met de initiatieven om nieuwe teams in de Nederlandse Eredivisie te krijgen in bijvoorbeeld Utrecht en / of Nijmegen (Wijchen) en hoe dit invloed zal hebben op de BeNe-League heeft Goethals niet besproken.
De weerstand die Belgische ploegen in het verleden boden tegen het plan om de Nederlandse en Belgische competities samen te voegen lijkt verdwenen te zijn.

“De 3 Waalse clubs en de Brusselse club beseffen volgens mij zeer goed dat er vernieuwing moet komen in de competitie en dat dit een manier is.”

Mocht er besloten worden om een BeNe-League op te starten dan zal dat op zijn vroegst in het seizoen 2020-2021 gebeuren. Om alle details op papier te krijgen en alle praktische zaken te regelen is deze tijd hard nodig.

Lees het volledige artikel via sporza.be

Click to comment

Geef een reactie

More in Dutch Basketball League

%d bloggers liken dit: