Connect with us

Donar

Bezem door selectie Donar: O.a. Slagter, Cunningham, Jeter en Gipson vertrekken

Foto: FIBA.Basketball

In een bericht van het bestuur heeft Donar Groningen bekend gemaakt volgend seizoen met een bijna compleet nieuwe selectie te starten. Na het teleurstellende seizoen 2018-2019 probeert de technische staf te bouwen aan een nieuw team, waarmee volgend seizoen het hoofdtoernooi van de Basketball Champions League te halen.

Het bouwen aan het nieuw team heeft de consequentie dat er afscheid genomen moet worden van een aantal gevestigde namen. Arvin Slagter, Sean Cunningham, Lance Jeter Drago Pašaliç, Teddy Gipson, Rienk Mast, Tim Hoeve en Grant Sitton zullen volgend seizoen niet terugkeren bij de Groningse club.

Deze spelers, en de meeste van hen seizoenen achter elkaar, hebben Donar de grootste successen in haar historie bezorgd.

Met het vastleggen van Meindert van Veen (assistent-coach) en Jason Doursiseau vorige week en met de doorlopende contracten van Shane Hammink en Thomas Koenis worden de eerste contouren van het nieuwe team zichtbaar. De club weet te melden dat er nog vele mooie namen staan op het verlanglijstje, waarvan de komende weken de eerste nieuwe spelers gepresenteerd gaan worden.

Door het veranderen van de regel met betrekking tot het aantal buitenlanders (zie hier een uitleg) telt Jason Dourisseau niet langer als Nederlander / Home Grown speler. Met een selectie van twaalf spelers moeten hiervan minimaal 5 Home Grown (tussen hun 12e en 18e minimaal 3 seizoenen ingeschreven hebben gestaan bij de NBB) zijn. Tot nu toe heeft Donar twee van deze minimaal vijf spelers gecontracteerd in Shane Hammink en Thomas Koenis. Er moeten dus nog minimaal 3 Nederlandse (jeugd)spelers worden toegevoegd aan de selectie.

[player_list 17686]

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: