Connect with us

Donar

Brandyn Curry naar Cluj

Brandyn Curry heeft een nieuwe club. De MVP van de Dutch Basketball League van 2017-2018 zal volgend seizoen in Cluj, Roemenië, gaan spelen voor U-BT Cluj Napoca.

De 28-jarige Curry begon zijn carrière in Europa bij New Heroes (toen SPM Shoeters) Den Bosch. In dienst van de Bossche club werd de Amerikaan in 2015 MVP van de Play-Offs en won hij de titel. Daarna stapte hij over naar de Bundesliga bij Eisbären Bremerhaven. Seizoen 2016/2017 ging Curry naar Slovenië, naar de Helios Suns.

Daarna trok de Amerikaan naar Donar Groningen, waar hij in het seizoen 2017/2018 speelde. Curry werd opnieuw kampioen van Nederland en werd ook opnieuw benoemd tot MVP van de Play-offs. Eerder werd hij al gekozen tot MVP van het reguliere seizoen. Donar was ook de tegenstander van zijn nieuwe club U-BT Cluj Napoca in de FIBA ​​Europe Cup.

Uiteindelijk ging Curry na een zeer succesvol seizoen naar een sterkere competitie en ging hij spelen voor ESSM Le Portel in de Franse hoogste divisie. In 26 wedstrijden in de Pro A haalde Curry gemiddeld 10,6 punten, 3,9 assists en 2,1 rebounds.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: