Connect with us

Euromillions Basketball League

Brian Lynch ontslagen door Spirou Charleroi

Bron: FIBA.Basketball

Brian Lynch, coach van Spirou Charleroi, na de nederlaag tegen Basic Fit Brussels (76-73) ontslagen. De Amerikaan, echtgenoot van Kim Clijsters, kon niet de resultaten halen die het bestuur voor ogen had.

Spirou Charleroi kocht afgelopen zomer groot in, met het doel om dit seizoen Europees succes te behalen. Na de nipte uitschakeling in de Champions League (149-144 over twee wedstrijden) en zeer nipte uitschakeling in de FIBA Europe Cup (76-73) werd deze doelstelling niet behaald.

In de Belgische competitie verloor Spirou afgelopen vrijdag zijn derde wedstrijd van het seizoen. Daarmee komt het op 5 winstpartijen uit 8 wedstrijden, wat goed is voor een derde plaats in de competitie.

De club wil Lynch bedanken voor zijn professionaliteit, zijn vriendelijkheid, zijn visie op modern basketbal zijn enkele van de vele kwaliteiten die hij de club bijna anderhalf jaar heeft gediend.

Het door Brian ontwikkelde basketbal is duidelijk degene die onze supporters en wij zelfs willen zien. Het is een moderne basketbal gebaseerd op de snelheid en intensiteit van elk moment. Het is daarom moeilijk om te scheiden van deze innemende persoon, maar het gebrek aan regelmatigheid in de uitvoering is duidelijk problematisch.

Fysiotherapeut Alain Ptak en algemeen manager en voormalig Donar Groningen speler Sébastien Bellin zullen de bekerwedstrijd tegen OXACO van 5 december voorbereiden. Hierbij zullen ze ondersteund worden door twee assistenten.

De eerste contacten om een vervanger voor Lynch te vinden werden zaterdag al gelegd. Deze zal in de komende dagen worden medegedeeld door de club.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Euromillions Basketball League

%d bloggers liken dit: