Connect with us

Basketball Champions League

Champions League past format aan

In navolging van de laatste ontwikkelingen van de COVID-19-pandemie heeft het Basketball Champions League-bestuur een wijziging van de indeling goedgekeurd voor het reguliere seizoen 2020-21.

Om dus de gezondheid en veiligheid van spelers, coaches en officials te beschermen, maar ook om een ​​eerlijke competitie te bieden en de speloperaties goed te organiseren, wordt het BCL reguliere seizoen gespeeld in acht groepen van elk vier teams, in plaats van vier groepen van acht.

Met behoud van dezelfde speeldagkalender (dinsdag en woensdag), zal deze verandering van formaat de wekelijkse hosting van BCL-spellen verzekeren, het internationale reizen van teams verminderen en hen meer flexibiliteit bieden zonder de schema’s van nationale competities te beïnvloeden. De wijziging is ook gericht op het beschermen van de integriteit van de competitie en het waarborgen van de afsluiting van het seizoen.

De acht nieuwe groepen zijn gevormd volgens de huidige groepssamenstelling na de loting in juli, en verdeeld volgens de seedings en potten die zijn gebruikt tijdens de loting en vastgesteld volgens de BCL Club Ranking.

De samenstelling van de groepen is als volgt:

Clubs spelen elk zes games in een Round Robin-systeem (drie games thuis, drie uit), waarbij de twee beste teams in elke groep zich kwalificeren voor de ronde van 16, en het exacte formaat van die fase van de competitie wordt later bevestigd. beoordeling van de lopende ontwikkelingen met betrekking tot de impact van COVID-19 op de game-organisatie.

Er worden twaalf gamedays gespeeld van oktober tot januari, waarbij teams uit dezelfde groep twee weken tussen de wedstrijden kunnen doorlopen. De eerste gamedag vindt plaats op 20-21 oktober.

Het volledige bijgewerkte wedstrijdschema zal in een later stadium worden gecommuniceerd. 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Basketball Champions League