Connect with us

NBA

Chicago Bulls coach Hoiberg ontslagen

Fred Hoiberg is vandaag, na een teleurstellende seizoensstart, ontslagen door de Chicago Bulls. De vijf overwinningen in 24 wedstrijden bleken, ondanks de vele blessures, voor het management van het team uit Chicago niet voldoende om te kunnen bouwen aan een toekomst met coach Hoiberg.

Op 2 juni 2015 begon Hoiberg aan zijn baan als hoofdcoach van de Chicago Bulls en in de periode die volgende coachte hij de bulls naar een record van 115 winstpartijen en 155 nederlagen (42.6% winst). In 2017 haalde hij de eerste ronde van de NBA playoffs waarin na 6 wedstrijden verloren werd van de Boston Celtics.

Jim Boylen zal per direct de taken van Hoiberg overnemen. Boylen heeft 33 jaar ervaring als coach en daarvan waren 20 in de NBA. Hij begon zijn carriere in 1992-93 bij de Houston Rockets, waar hij als video coordinator / scout aan de slag kon. Na vier seizoenen werd hij gepromoveerd tot assistent coach, een rol die hij daarna ook vervulde bij de Golden State Warriors, Milwaukee Bucks, Indiana Pacers en San Antonio Spurs.

 

Click to comment

Geef een reactie

More in NBA

%d bloggers liken dit: