Connect with us

ZZ Leiden

Clayton Vette naar België

Foto: FIBA.Basketball

Clayton Vette keert terug naar België, het land waar zijn professionele carriere 6 jaar geleden begon. Waar hij in het seizoen 2013-2014 nog in dienst van de Antwerp Giants speelde, maakt hij nu de overstap richting Okapi Aalstar, zo laat zijn voormalig werkgever Zorg en Zekerheid Leiden weten.

De 30-jarige Amerikaan speelde de afgelopen drie seizoenen in Nederland. Eerst één seizoen in Zwolle en daarna kwam hij twee seizoenen uit voor Zorg en Zekerheid Leiden. Vette zal bij Okapi Aalstar een oude bekende tegenkomen. Technisch Directeur van de club is Tony van den Bosch, die de afgelopen twee seizoenen coach was van Aris Leeuwarden.

Waar Vette bij Landstede Basketbal nog vaak als center opreerde, was dit in de sleutelstad steeds vaker van achter de driepuntslijn in plaats van onder de borden. Ondanks dat pakte de Amerikaan nog steeds ongeveer 6 rebounds per wedstrijd, maar waar hij in Zwolle maar 33 driepunters maakte, waren dat er in zijn laatste seizoen in Leiden maar liefst 120 in alle competities tezamen. Hiervoor kreeg hij de Kees Akerboom Trofee, voor beste driepuntsschutter.

In de reguliere competitie was Vette in het seizoen 2017-2018 gemiddeld goed voor 14.3 punten en 7.4 rebounds. Toen werd hij ook gekozen tot het DBL All-Star team. Afgelopen seizoen kwam Vette in de competitie tot 14.4 punten en 7.7 rebounds (vijfde rebounder van de DBL).
In totaal droeg Vette in 106 officiële wedstrijden het shirt van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball. Daarin kwam hij tot 1377 punten (gemiddeld 13.0) en 741 rebounds (gemiddeld 7.0). Vette knalde in twee seizoenen ook 164 driepunters raak.

De technische staf van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball laat in een persbericht weten dat het Vette graag nog een seizoen langer had willen houden, maar de Amerikaan heeft een andere keuze gemaakt.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in ZZ Leiden

%d bloggers liken dit: