Connect with us

NBA

Clint Capela (Houston Rockets) 4-6 weken uitgeschakeld

Nadat starters Chris Paul en Eric Gordon al eerder het seizoen uitgeschakeld werden door blessures, is Houston nog een speler kwijt.
De Zwitserse center Clint Capela is de komende 4 tot 6 weken uitgeschakeld met een duimblessure. Capela heeft net een MRI scan laten maken en zal eventueel nog een duimspecialist bezoeken voor een second-opinion.

Zonder Paul, Gordon en nu Capela zal Houston het nog moeilijker krijgen in de zeer competatieve Western Conference. Op dit moment staan de Rockets in het westen 6e met een record van 24-18, nadat James Harden een geweldige serie wedstrijden neerzette.

Voor aanvang van dit seizoen tekende Capela een contract voor 5 jaar met Houston, ter waarde van $80 miljoen. Voor dat geld haalt hij dit seizoen gemiddeldes van 17.6 punten en 12.6 rebounds per wedstrijd.

De blessure van Capela geeft de Rockets problemen op de center positie. Waar Capela 34.2 minuten per wedstrijd speelt, speelt de Braziliaanse back-up Nene maximaal 15 minuten. Daarnaast probeert het team uit Houston Nene maximaal 1 wedstrijd in te zetten als er twee wedstrijden in twee dagen gespeeld moeten worden.

Reserves Isaiah Hartenstein en Marquese Chriss zijn de enige twee overgebleven opties, maar die hebben tot nu toe weinig speeltijd gehad.

Coach van de Rockets, Mike D’Antoni zei afgelopen weekend dat Gordon deze week zal terugkeren en Paul waarschijnlijk volgende week zijn rentree zal maken.

Click to comment

Geef een reactie

More in NBA

%d bloggers liken dit: