Connect with us

Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal

Coen Stolk blijft bij Feyenoord

Forward Coen Stolk zal ook volgend jaar in het shirt van Feyenoord Basketbal spelen. Hij bereikte met het management van de club overeenstemming voor een periode van twee jaar.

Afgelopen seizoen eindigde voor Stolk op een vervelende manier. In november kreeg hij zowel in de wedstrijd tegen Landstede als in het treffen in Dordrecht een ferme tik op zijn hoofd. Een flinke hersenschudding was het gevolg en die was dermate ernstig dat hij daarna (zo goed als) niet meer in actie kwam.

Stolk is geboren in Dordrecht met een Rotterdamse mentaliteit: niet lullen maar poetsen. Manager technische zaken, Armand Salomon, daarover: “Coen is een jongen die iedere coach in zijn team wil hebben. Hij werkt altijd hard, speelt een beetje onzichtbaar, maar is goud waard voor het team. We zijn heel blij dat hij er weer bij is.”

Stolk pakte nog een paar minuten in de laatste play-offwedstrijd tegen ZZ Leiden, maar die waren vooral bedoeld voor zijn moreel. “Het was een zware tijd voor mij. Bij een ‘normale’ blessure kun je aan je herstel werken, maar ik mocht maandenlang geen enkele inspanning doen,” zegt Stolk daarover. “Pas vanaf mei heb ik de training weer voorzichtig kunnen oppakken en nog zal het mij tijd kosten om mijn oude niveau te halen.”

Stolk kwam vorig seizoen slechts in twaalf wedstrijden in actie. Hij was daarin goed voor gemiddeld 5,8 punten, 4,5 rebounds en 2 assists. De net 22-jaar geworden forward maakte in seizoen 2014-2015 zijn debuut bij de jeugd van de club.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal

%d bloggers liken dit: