Connect with us

FIBA Europe Cup

Deelnemers FIBA Europe Cup bekend: Geen New Heroes

Vandaag heeft de organisator van de FIBA Europe Cup, de Europese competitie waar dit jaar Zorg en Zekerheid Leiden en Landstede Basketbal aan meedoen, de indeling van de competitie voor dit seizoen bekend gemaakt. ZZ Leiden zal een kwalificatieronde moeten spelen en Landstede Basketbal Zwolle zal direct starten in het reguliere seizoen.

Er zullen in totaal 22 teams deelnemen aan de competitie, waarvan er 10 teams beginnen in de kwalificatieronde en dus 12 teams beginnen in het reguliere seizoen.

De clubs die direct geplaatst zijn voor het reguliere seizoen zijn:

TeamLand
Spirou CharleroiBelgië
Phoenix BrusselsBelgië
Egis KörmendHongarije
Pécs VeoliaHongarije
Levski LukoilBulgarije
Apoel B.C.Cyprus
Medi BayreuthDuitsland
Ironi Ness ZionaIsraël
LANDSTEDE BASKETBALNEDERLAND
SibiuRoemenië
EniseyRusland
Bahçeşehir KolejiTurkijë

Kwalificatieronde

Voor de 10 andere clubs zal het Europese avontuur beginnen in de eerste kwalificatieronde. Hierbij wordt onderscheid gemaakt in geplaatste teams en ongeplaatste teams.


Geplaatste teams:

TeamsLand
U-BT Cluj NapocaRoemenië
DniproOekraïne
ZZ LEIDENNEDERLAND
Pinar KarsiyakaTurkije
Kataja BasketFinland

Ongeplaatste teams:

TeamsLand
BorisfenWit-Rusland
BeroeBulgarije
Tartu ÜlikoolEstland
RahoveciKosovo
BoråsZweden

Bij de loting van aanstaande woensdag 24 juli zullen de geplaatste teams geloot worden tegen de ongeplaatste teams. Deze teams zullen twee wedstrijden (uit en thuis) tegen elkaar spelen op 2 oktober en 9 oktober. De geplaatste hebben hierbij het voordeel om de tweede wedstrijd thuis te spelen.

De 5 winnaars van deze kwalificatieronde zullen geplaatst worden in het reguliere seizoen, samen met 15 teams uit de Basketball Champions League en de 12 geplaatste teams.

In de kwalificatierondes van de Basketball Champions League zijn vier teams die aangegeven hebben niet verder te willen in de FIBA Europe Cup. Mochten deze teams uitgeschakeld worden in de Basketball Champions League dan zullen de beste verliezers uit de tweede kwalificatieronde toch doorstromen naar het reguliere seizoen, net als New Heroes Den Bosch vorig seizoen.

New Heroes zal dit seizoen niet deelnemen aan de FIBA Europe Cup. De organisatie staat een maximum aantal van 2 ploegen per land toe. Doordat landskampioen Landstede Zwolle en bekerwinnaar ZZ Leiden zich beide hebben ingeschreven is er geen plaats meer voor New Heroes Den Bosch

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Preview loting Fiba Europe Cup: Mogelijke tegenstanders ZZ Leiden | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in FIBA Europe Cup

%d bloggers liken dit: