Connect with us

Dutch Basketball League

Craig Osaikhwuwuomwan terug in de Dutch Basketball League!

Craig Osaikhwuwuomwan, de 2.11m lange Nederlandse center is terug in de Nederlandse Eredivisie. Na verschillende uitstapjes in het buitenland heeft hij nu een contract getekend tot het einde van het seizoen bij Aris Leeuwarden.

Bij Aris zal Osaikhwuwuomwan mogelijk morgen al in actie komen in de bekerwedstrijd tegen Landstede Basketbal uit Zwolle.

De carrière van Osaikhwuwuomwan begon in 2010 in Amsterdam, waarna hij via Wijchen en Leeuwarden bij Donar Groningen terecht kwam waarmee hij kampioen van Nederland werd. Daarna verkaste hij naar Zwolle en voor het seizoen 2016/2017 speelde hij ook voor Leeuwarden, waar hij in december 2016 een zware beenblessure op.

Na voor deze clubs in de Dutch Basketball League te hebben gespeeld was Osaikhwuwuomwan toe aan een avontuur in het buitenland, en dit avontuur vond hij in Georgië. In 2017-2018 speelde hij 13 competitiewedstrijden waarin hij gemiddeld 8 punten maakte en 5.7 rebounds pakte.

Aan het begin van dit seizoen tekende Osaikhwuwuomwan een contract met Bochum in de tweede Duitse divisie, maar daar kreeg hij geen vast contract na het einde van zijn proeftijd. In 6 wedstrijden maakte hij gemiddeld 13 minuten en haalde hij 3.5 punten en 4.2 rebounds.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Darian Anderson nieuwe Point-guard Aris Leeuwarden | Basketbalnieuws

Geef een reactie

More in Dutch Basketball League

%d bloggers liken dit: