Connect with us

Aris Leeuwarden

Craig Osaikhwuwuomwan vertrekt bij Aris

Nadat eerder vandaag al bekend werd dat Griffin Kinney vertrekt bij Aris Leeuwarden, is ook het nieuws naar buiten gekomen dat Craig Osaikhwuwuomwan vertrekt bij de club uit Leeuwarden.

Osaikhwuwuomwan laat op facebook weten te vertrekken: “Decided not to stay with Aris Leeuwarden. I want to thank Aris for having me back last season. A place called home for me for sure! The journey continues soon!”

Aan het begin van dit seizoen tekende Osaikhwuwuomwan een contract met Bochum in de tweede Duitse divisie, maar daar kreeg hij geen vast contract na het einde van zijn proeftijd. In 6 wedstrijden maakte hij gemiddeld 13 minuten en haalde hij 3.5 punten en 4.2 rebounds.

Na dit avontuur ging Osaikhwuwuomwan op zoek naar een nieuwe club. Deze vond hij in Aris Leeuwarden, waar hij een contract tekende tot het einde van het seizoen. In Leeuwarden speelde hij 23 wedstrijden, waar hij gemiddeld 7.2 punten maakte en 6.7 rebounds pakte.

De carrière van Osaikhwuwuomwan begon in 2010 in Amsterdam, waarna hij via Wijchen en Leeuwarden bij Donar Groningen terecht kwam waarmee hij kampioen van Nederland werd. Daarna verkaste hij naar Zwolle en voor het seizoen 2016/2017 speelde hij ook voor Leeuwarden, waar hij in december 2016 een zware beenblessure op.

Na voor deze clubs in de Dutch Basketball League te hebben gespeeld was Osaikhwuwuomwan toe aan een avontuur in het buitenland, en dit avontuur vond hij in Georgië. In 2017-2018 speelde hij 13 competitiewedstrijden waarin hij gemiddeld 8 punten maakte en 5.7 rebounds pakte.

[player_statistics 3389]

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Aris Leeuwarden

%d bloggers liken dit: