Connect with us

Filou Oostende

Dario Gjergja tekent langdurig contract bij Filou Oostende

Dario Gjergja is ook volgend seizoen de trainer van Filou Oostende. De regerend kampioen van België heeft het aflopende contract van de Belgisch-Kroatische coach woensdag met vijf seizoenen verlengd.

Gjergja tekende in december 2011 voor het eerst een contract bij Oostende. Sindsdien werd Gjergja drie keer tot coach van het jaar gekozen (2013, 2017 en 2018).

Op een bijeenkomst in het Stadhuis van Oostende werd er door voorzitter Johan Verborgh werd de lange termijn visie uitgesproken. Hier kwam onder meer in naar voren dat de club als doel heeft om minimaal één speler af te leveren in de NBA per vijf jaar en ieder jaar één NBA kaliber talent in het team te hebben.

Voorzitter Verborgh ligt de keuze om het contract coach Gjergja te verlengen toe: “De overeenkomst met Dario moet het mogelijk maken om de doelstellingen van de talent-factory naar de jonge spelers waar te maken, de tiende (kampioens, red.)beker te kunnen plaatsen en misschien een eerste BeNeLeague beker of een Europese trofee.”

Hoofdsponsor Filou Oostende heeft ook aangekondigd de komende 6 seizoenen hoofdsponsor blijven.

2 Comments

2 Comments

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    More in Filou Oostende