Connect with us

Dutch Basketball League

Darius Thompson DBL MVP

Bron: Fiba.Basketball

Basketballleague.nl heeft de de MVP van de Dutch Basketball League van 2018-19 bekend gemaakt. Amerikaan Darius Thompson volgt dit jaar Brandyn Curry op als belangrijkste speler van de competitie.

De eerste plaats voor Thompson kwam tot stand op basis van 177 punten. Ploeggenoot Maurice Watson Jr. eindigde in de verkiezing voor de Meest Waardevolle Spelers als tweede met 127 punten. De Top-3 werd gecompleteerd met Kaza Kajami-Keane met 98 punten. De Leidse hegemonie in de MVP-stemming werd nog eens extra onderstreept door Worthy de Jong, die met 26 punten als vierde eindigde. Daarmee had Zorg en Zekerheid Leiden drie spelers bij de eerste vier.

Rookie Darius Thompson speelde vorig seizoen bij Western Kentucky in de NCAA, en maakt dit seizoen zijn debuut als professional bij Zorg en Zekerheid Leiden. Dit seizoen haalt de jonge shooting guard in gemiddeld 35 minuten 19.5 punten, 5.7 assists en 4.3 rebounds.

Thompson won met Zorg en Zekerheid Leiden dit jaar al de NBB Beker, kwam tot de 1/8 finales in de FIBA Europe Cup en staat op dit moment eerste in de reguliere competitie van de Dutch Basketball League. Daarnaast scoorde hij in de Dutch Basketball League én in de FIBA Europe Cup gemiddeld de meeste punten.

Het is de 6e keer in de historie dat een speler van BS Leiden / Zorg en Zekerheid Leiden gekozen word tot meest waardevolle speler. Eerder mochten al Amerikanen Arthur Collins (77-78), Jerry Beck (83-84), Danny Gibson (09-10) en Seamus Boxley (11-12) en Nederlanders Toon van Helfteren (85-86) en Worthy de Jong (16-17) de award in ontvangst nemen.

Bron: Martin Hoekstra / basketballleague.nl

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Dutch Basketball League

%d bloggers liken dit: