Connect with us

ZZ Leiden

Darius Thompson naar Italië

Happy Casa Brindisi kondigt aan dat de Amerikaanse guard Darius Thompson komend seizoen in Italië zal spelen. Thompson, 193 cm en 89 kg is geboren op 05/05/1995 in Murfreesboro, Tennessee. 
De overeenkomst is geldig voor het komende seizoen met een optie voor het seizoen 2020/2021.

Happy Casa Brindisi komt uit in de Serie A, de hoogste Italiaanse divisie. Vorig seizoen eindigde het daar op de 5e plaats van 16 teams en verloor het in de Playoffs van verliezend finalist Dinamo Sassari. Door deze prestatie heeft de club uit een plaats afgedwongen in het reguliere seizoen van de Basketball Champions League. In de BCL zal Brindisi spelen in groep D, tegen onder andere Zaragoza, PAOK en Besiktas.

Eerder deze zomer speelde Thompson in Las Vegas NBA Summer League met de nieuwe NBA-kampioen: Toronto Raptors. Daarvoor was Thompson de topscorer van de FIBA ​​Europe Cup en de Dutch Basketball League. Daarbij was hij ook nog MVP van de DBL en won hij met ZZ Leiden de nationale Beker.

Thompson had dus een zeer goed debuutseizoen in Europa, nadat hij eerder aan de universiteiten van Tennessee (2013-14), Virginia (2015-2017) en West-Kentucky (2017-18) speelde en studeerde. In het laatste jaar werd hij gekozen in het beste team van het C-USA All Tournament en in het tweede team van de C-USA All-Conference met 13,6 punten gemiddeld.

Nadat ZZ Leiden hem uit Amerika had opgepikt werd hij de beste scorer van de Nederlandse competitie met 18,9 punten per wedstrijd. Hierbij schoot hij 40% 3 punters, 54% 2 punters en 82% vrije worpen. Daarnaast had hij nog 5,3 assists en 4,1 rebounds gemiddeld. 

In de FIBA ​​Europe Cup was Thompson met zijn 22,4 punten gemiddeld per wedstrijd ook topscorer. Daarnaast had hij nog gemiddeldes van 5,1 rebounds en 3,9 assists. 

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in ZZ Leiden

%d bloggers liken dit: