Connect with us

Dutch Basketball League

Darrell Davis naar New Heroes

Shooting guard Darrell Davis heeft een “try-out” contract van twee weken getekend bij New Heroes Den Bosch. Nadat bekend werd dat Steven Cook niet tijdig zou herstellen van zijn herschudding die hij opliep in de FIBA Europe Cup wedstrijd tegen Avtodor Saratov, ging de club op zoek naar een vervanger. Deze vervanger werd gevonden in de 1.96m lange Amerikaan uit Detroit.

De afgelopen vier jaar speelde Davis in NCAA voor de Dayton Flyers. Hier speelde hij op de shooting guard en de small forward positie, en stond hij bekend om zijn uitstekende driepuntschot.
Begin Juli 2018 tekende Davis een contract in Hongarije, maar daar vertrok hij na 9 wedstrijden.

“Darrell is een speler die ‘wapens’ toevoegt aan het team. Hij is een uitstekende scorer en heeft bewezen er te staan wanneer zijn team hem nodig heeft. Het onderlinge contact is erg goed en we halen een echte professional naar Den Bosch. Hij heeft in Hongarije een valste start van zijn carrière gehad, maar ik ben er zeker van dat we veel plezier aan hem gaan beleven.”

Ivica Skelin, Coach New Heroes Den Bosch

“Dat ik bij een topclub als New Heroes nu écht de kans krijg om mij in Europa te laten zien stemt mij trots. Ik ben mij ervan bewust dat ik mij direct zal moeten bewijzen om het contract te verdienen. Ik ben ervan overtuigd dat dit gaat lukken en dat we samen gaan vlammen in de play-offs en in de strijd om de beker.

Darrell Davis

In zijn laatste college jaar haalde Davis de volgende statistieken:
7.75 punten (38% 3pt), 2.5 rebounds, 1.5 assists.
In Hongarije haalde hij gemiddeld 13.5 punten (33% 3pt), 3.5 rebounds en 0.9 assists.

Highlights Darrell Davis (2017-2018)

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Dutch Basketball League

%d bloggers liken dit: