Connect with us

Den Helder Suns

Den Helder heeft volgende versterking binnen

Den Helder SUNS heeft in de persoon van Josh Williams een zeer atletische Amerikaanse forward gecontracteerd voor komend seizoen. “Josh is afkomstig van dezelfde universiteit als Steve Harris (East Stroudsburg, red.) en hij viel vorig jaar reeds op toen wij beeldmateriaal bestudeerden van Steve Harris. Dit seizoen zette Josh de positieve lijn door en stond hij al vrij snel op ons lijstje als optie, mede afhankelijk van de samenstelling van het team”, aldus SUNS-coach Peter van Noord.

De zeer atletische forward is circa 200 cm lang en kan op meerdere posities uit de voeten. Zijn multifunctionaliteit was een van de belangrijkste selectiecriteria om hem naar Den Helder te halen. Van Noord: “Josh kan zowel van buiten als onder het bord spelen, heeft een goed schot, kan goed rebounden, staat verdedigend zijn mannetje en zal bij het Helderse publiek in de smaak vallen vanwege zijn atletische vermogen gekoppeld aan een indrukwekkende sprongkracht. Zijn scorende vermogen op college dient bij ons een vervolg te krijgen”.

De uit Trenton, New Jersey, afkomstige Amerikaan liet bij East Stroudsburg goede stats noteren met gemiddeld 16,8 punten (58,1 % 2-pts, 37,7 3-pts), 8,9 rebounds en 1,7 blocks. “Ik heb van Steve Harris goede berichten gehoord over Den Helder SUNS. Met coach Van Noord heb ik meerdere gesprekken gevoerd waarin hij mijn rol in de ploeg heeft toegelicht. Ik heb begrepen dat het team er anders uit komt te zien in vergelijk met vorig seizoen, toen ik Steve heb zien spelen op livestream. Ik hoop het team te kunnen helpen door mijn energieke manier van spelen”, aldus Josh Williams.

Tekst /Foto: Den Helder Suns

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Den Helder Suns

%d bloggers liken dit: