Connect with us

Den Helder Suns

Den Helder Suns versterkt zich

Foto: Den Helder Suns

Den Helder SUNS heeft tot einde van dit seizoen de selectie versterkt met de komst van Keondre Jarron Byers. Het vizier werd gericht op de van Long Beach State University (NCAA D1) afkomstige forward nadat Niels Bunschoten onlangs niet kon aansluiten om medische redenen. “K.J.” Byers is een complete, multifunctionele forward van iets boven de 2 meter die op meerdere posities uit de voeten kan. Hij speelde in de Verenigde Staten de afgelopen 2 seizoenen samen met de Nederlandse international Bryan Alberts. In het seizoen 2018-2019 kwam hij in gemiddeld 22 minuten speeltijd tot 7,6 punten en 6,1 rebounds per wedstrijd.

“Door de komst van K.J. Byers komen wij ruimer in onze rotatie te zitten. Gezien de langdurige blessure van met name Dyon Halman, die inmiddels gestart is met zijn revalidatie na een botbreuk in zijn voet, was het verbreden van de selectie geen overbodige luxe. Achter de schermen heeft het bestuur keihard gewerkt om dit mogelijk te maken en dat is een groot compliment waard”, aldus hoofdcoach Peter van Noord. “K.J. is veelzijdig, is gewend geraakt aan een bepaalde rol tijdens zijn college loopbaan en wij rekenen op hem in een soortgelijke rol bij de SUNS”.

De 22-jarige Byers wordt medio volgende week in Den Helder verwacht. Gezien de geldende procedures inzake een werk- en verblijfsvergunning is het nog niet duidelijk wanneer hij inzetbaar zal zijn.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Den Helder Suns

%d bloggers liken dit: