Connect with us

NCAA

Derrik Smits naar Butler University

De zoon van NBA All-Star Rik Smits, Derrik Smits, heeft aangegeven volgend seizoen te gaan spelen voor Butler University. Ondanks dat hij eerder aangaf zich aan te melden voor de NBA-Draft, heeft hij toch een andere universiteit gekozen om te gaan basketballen.

De 2.15m lange center wilde kijken hoe groot de interesse in hem was van NBA teams, maar heeft dus nu toch het besluit genomen om weer terug te keren naar het college basketbal. Hij gaf eerder al aan een college te zoeken waar hij betere tegenstanders krijgt en zo dus een betere kans heeft zichzelf in de kijker te spelen.

Doordat hij zijn eerste seizoen bij Valparaiso niet in actie kwam heeft hij met drie seizoenen speeltijd, toch vier jaar de tijd gehad om te studeren en zijn studie communicatie af te ronden. Doordat hij maar drie seizoenen speelde heeft hij nu nog één jaar de mogelijkheid om bij Butler te basketballen.

Met 12.2 punten, 5.7 rebounds en één block per wedstrijd had de in Zionsville geboren center afgelopen seizoen de beste gemiddelde statistieken van zijn carrière. Dit sterke seizoen leverde hem onder andere de titel van meest ontwikkelde speler van de Missouri Valley conference op.

Door te kiezen voor Butler University, gelegen in Indianapolis, blijft hij in de buurt van de plaats waar hij opgroeide. Zijn vader Rik bleef na zijn carriere bij de Indiana Pacers de staat Indiana trouw en ging wonen in Zionsville, een half uur rijden van Indianapolis en van Butler University. Inmiddels is vader Smits verhuisd naar Arizona, maar de roots van Derrik liggen in Indiana.

Butler speelt met zijn basketbalteam in de Big Ten conference, en kwamen de afgelopen jaren meerdere malen uit op het NCAA March Madness toernooi. Tijdens hun laastste deelname in 2018 werden ze met een 76-73 nederlaag uitgeschakeld door het Purdue van Nederlander Matt Haarms. In 2010 en 2011 bereikten ze de finale van dit toernooi, maar beide finales werden verloren.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in NCAA