Connect with us

Liga ACB

Derrik Smits naar Spanje

Derrik Smits start zijn professionele carriére in Europa. De zoon Indiana Pacers legende Rik Smits, heeft een contract getekend bij het Spaanse Valladolid.

Valladolid eindige afgelopen seizoen als eerste in de tweede Spaanse divisie, waardoor het kon promoveren naar de Spaanse ACB, de hoogste Spaanse competitie. Het koos er echter voor om geen verzoek in te dienen bij de bond om daadwerkelijk door te stromen, waardoor het komend seizoen opnieuw op het 2e niveau zal spelen.

Smits, 2.16m lang, speelt voornamelijk als center. Hij zal in Spanje teamgenoot worden van Joey van Zegeren, die ook de overstap maakte naar het team van coach Hugo López. De 23-jarige Smits speelde drie seizoenen in de NCAA voor Valparaiso University en stapte afgelopen zomer over naar Butler University om zich meer in de picture te kunnen spelen.

In zijn derde en laatste seizoen bij Valparaíso zette Smits gemiddeldes neer van 12.2 punten, 5.7 rebounds, 0.8 assists en een schotpercentage van bijna 60% (59,4) achter.

Vanwege het coronavirus kon Smits zijn laatste seizoen niet afmaken en kwam hij slechts tot 17 wedstrijden, waarin hij minder dan tien minuten per wedstrijd op het veld stond. Hij haalde gemiddeldes van 3.1 punten maakte en 1.7 rebounds.

Coach Hugo López over zijn nieuwe aanwinst: “Derrik Smits heeft een geweldige toekomst voor de boeg. Hij heeft een heel goed postuur en een sterke concurrentie in Joey van Zegeren. Hij geeft ons veel meer fysieke middelen en atletisch vermogen. Hij moet zich nog bewijzen en ontwikkelen in het Europese basketbal, iets waarmee we hem kunnen helpen, terwijl hij ons elke dag op een competitief niveau zal proberen te verbeteren ”.

2 Comments

2 Comments

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    More in Liga ACB