Connect with us

NCAA

Derrik Smits stelt zich beschikbaar voor NBA Draft en verlaat Valparaiso

Derrik Smits, zoon van Indiana Pacers legende Rik Smits, heeft zich beschikbaar gesteld om gekozen te worden in de aanstaande NBA Draft.
De 2.16m lange center speelt dit seizoen zijn derde jaar bij Valparaiso College in Indiana en geeft direct ook aan daar sowieso te vertrekken.

Met 12.2 en 5.7 en één block per wedstrijd heeft de in Zionsville geboren center de beste gemiddelde statistieken van zijn carrière. Dit sterke seizoen leverde hem onder andere de titel van meest ontwikkelde speler van de Missouri Valley conference op.

Smits heeft zich aangemeld voor de NBA Draft van 2019, maar heeft niet direct een grote kans om gekozen te worden. Mocht hij niet gekozen worden zal hij desondanks zijn huidige college Valparaiso verlaten.

Om volgend jaar eventueel een betere mogelijkheid te krijgen om gedraft te worden zal Smits dan een college kiezen waar hij betere tegenstanders krijgt en zich goed in de kijker kan spelen.

Doordat hij zijn eerste seizoen bij Valparaiso niet in actie kwam heeft hij met drie seizoenen speeltijd, toch vier jaar de tijd gehad om te studeren en zijn studie communicatie af te ronden. Doordat hij maar drie seizoenen speelde heeft hij nu nog één jaar de mogelijkheid om ergens college basketbal te spelen.

Smits: “Nothing negative can come out of (declaring for the Draft) with the way the rules are today. My dad talking to people thought it would be the best idea to do.
Derrik Smits highlights van het seizoen 2017-2018

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in NCAA

%d bloggers liken dit: