Connect with us

New Heroes Den Bosch

Devon van Oostrum heeft een nieuwe club

De 26 jarige, 193 cm lange point guard Devon Van Oostrum heeft een nieuwe club gevonden. Volgend jaar zal hij spelen voor het Litouwse BC Prienai.

De Litouwse club speelt in het dorp Prienai, een dorp met 9000 inwoners. Het afgelopen seizoen eindigde het als 7e in de Litouwse competitie.

In het seizoen 2017-18 deed BC Prienai onder sponsornaam BC Vytautas mee aan de Basketball Champions League kwalificatieronde, waarin het verloor van Donar Groningen.

Vorig jaar kwam de club nog volop in het nieuws toen de zoon van TV persoonlijkheid LaVar Ball, LaMelo Ball, een contract tekende bij de club. Dit bezoek was echter van korte duur, na 8 wedstrijden vertrok het Amerikaanse gezelschap weer.

Vorig seizoen speelde Van Oostrum nog in Den Bosch in de DBL en FIBA Europa Cup met gemiddeldes van 13 punten, 3,8 assists en 3,8 rebounds. In het Europese debuut van New Heroes in de FIBA Europa Cup qualifiers tegen Balkan Botevgrad had Van Oostrum 17 punten, 9 rebounds en 3 assists.

Van Oostrum, die de Nederlandse en Britse nationaliteit heeft, speelt sinds 2008 in de nationale ploeg van laatstgenoemde. Op het Europees kampioenschap in 2011 in Litouwen, het Europees Kampioenschap 2013 in Slovenië en het Europees Kampioenschap 2015.

2 Comments

2 Comments

  1. Arie

    4 augustus 2019 at 17:17

    Dank voor het bericht. Alleen “en de utiliteitsmarkt verdienen” lijkt wat vreemd.

  2. Jurryt

    4 augustus 2019 at 23:23

    Bedankt Arie! We hebben het aangepast!

Geef een reactie

More in New Heroes Den Bosch

%d bloggers liken dit: