Connect with us

NBA

Dirk Nowitzki kondigt retirement aan

Foto: Flickr / Keith Allison

In de nacht van dinsdag op woensdag maakte Dirk Nowitzki bekend te stoppen in de NBA. Hij deed dit na afloop van de wedstrijd Phoenix Suns tegen Dallas Mavericks, zijn laatste thuiswedstrijd. In deze wedstrijd maakte hij 30 punten en pakte hij 8 rebounds in bijna 33 minuten. Hiermee werd hij de oudste speler in de NBA met 30 of meer punten en haalde hij Michael Jordan in.

Prestaties

Hiermee komt een einde aan een carrière van 21 jaar bij de Dallas Mavericks. Hij is daarmee de enige speler die 21 seizoenen voor slechts 1 club heeft gespeeld in de NBA. In die 21 jaar heeft hij 15 keer de playoffs weten te halen met zijn team en pakte hij in in het seizoen 2010-2011 de titel. Ook was hij in 2007 Most Valuable Player (MVP) en in 2011 MVP van de playoff finale.

Hij was daarnaast de eerst niet-Amerikaan die tot MVP werd verkozen, de eerste niet Amerikaanse starter van de NBA All Star game en is de meest scorende buitenlander. Hij heeft 14 NBA All Star wedstrijden gespeeld waar hij 12 van startte. Ook is hij de eerste Mav die gekozen werd voor de All NBA team, die hij 4 keer haalde. Ook heeft hij de driepuntswedstrijd tijdens het NBA gala in 2006 gewonnen.

Fadeaway

Ondanks zijn lengte, 2.13m, staat de sympathieke Duitser bekend als een goede schutter. Hij schiet zijn driepunters tegen 38% procent en zijn vrije worpen tegen 88%. Daarnaast is zijn fadeaway een zeer sterke kracht van hem.

Laatste wedstrijd

Aankomende nacht speelt Dirk zijn laatste wedstrijd tegen de San Antonio Spurs. Deze wedstrijd begint om 2 uur Nederlandse tijd en is te zien via de NBA League Pass.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in NBA

%d bloggers liken dit: