Connect with us

Donar

Donar en Erik Braal beëindigen samenwerking

Bron: FIBA.Basketball

In goed onderling overleg hebben Donar en coach Erik Braal besloten de samenwerking niet verder te continueren. Erik was vijf jaar de hoofdcoach van Donar, in deze periode werd hij de meest succesvolle coach van de Groningse club ooit.

In de zomer van 2015 kwam de coach naar Groningen, na eerder te hebben gecoacht in Rotterdam, Bergen op Zoom, Leeuwarden en in Oostenrijk. Hij tekende in eerste instantie een contract voor twee seizoenen. Dit contract werd later met drie seizoenen verlengd.

In de vijf jaar als coach van Donar won Erik meerdere prijzen. Zo werd Donar landskampioen in 2016, 2017 en 2018 en werd in 2017 en 2018 de NBB Beker naar Groningen gehaald. Ook werd twee keer de Supercup gewonnen, in 2016 en 2018. Een ander hoogtepunt was het bereiken van de halve finale van de FIBA Europe Cup in 2018.

Braal werd in de afgelopen 5 seizoenen twee keer coach van het jaar in Nederland en één keer coach van het jaar in de FIBA Europe Cup. Daarnaast ontving hij de Sportpenning van de Gemeente Groningen.

“Zijn bevlogenheid, inzet en streven naar het hoogst haalbare, paste feilloos bij de ambities van Donar. In de afgelopen vijf seizoenen zijn grote stappen gemaakt en dat is mede te danken aan coach Erik Braal. ‘Together’, de huidige slogan van Donar, die staat voor het teambasketbal van Donar, heeft overtuigend vorm gekregen en zal in de toekomst worden voortgezet.” zo luidt het persbericht van de club.

Door de gevolgen van het coronavirus, is het seizoen 2019-2020 helaas te vroeg geëindigd. Er waren nog twee prijzen te winnen en Donar was nog volop in de race om deze prijzen binnen te halen.

1 Comment

1 Comment

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    More in Donar

    %d bloggers liken dit: