Connect with us

Donar

Donar en Leiden door in de FIBA Europe Cup: Wat gaan de groepen worden?

Gisteravond speelden Donar Groningen en Zorg en Zekerheid Leiden hun laatste wedstrijd in de groepsfase van de FIBA Europe Cup van dit seizoen. Bij de wedstrijd Donar – Spirou Charleroi stond er een plek in de volgende ronde op het spel, terwijl het al geplaatste ZZ Leiden speelde tegen s. Oliver Würzburg om de groepswinst. Helaas verloor New Heroes Den Bosch zijn laatste FIBA Europe Cup wedstrijd van Avtodor Saratov en haalde daardoor de tweede ronde niet.

Donar Groningen

Donar wist in de laatste wedstrijd tegen Spirou Charleroi een 76-73 uit het vuur te slepen en plaatste zich daarmee als voor de volgende ronde als nummer één van groep C.

Hierdoor zal Donar als winnaar van groep C zal terecht komen in groep K, samen met de winnaar van groep F en de nummers 2 van de groepen B en H.

Dat zal de volgende poule gaan opleveren:

Groep K:
C1: DONAR GRONINGEN
F1: Pallacanestro Varese (Italië)
B2: Petrolina AEK (Cyprus)
H2: Dinamo Sassari (Italië)

Donar Groningen zal dus twee keer een trip moeten maken richting Italië, waarvan éénmaal naar het eiland Sardinië. Ook zal Donar bij Petrolina AEK een oude bekende tegenkomen. La’Shard Anderson speelde aan het begin van dit seizoen, in 2013/2014 en 2016/2017 voor Rotterdam / Feyenoord Basketbal.

Zorg en Zekerheid Leiden


Zorg en Zekerheid Leiden plaatste zich afgelopen week al voor de volgende ronde van de FIBA Europe Cup. In een rechtstreeks duel met het Duitse s. Oliver Baskets werd afgelopen dinsdag uitgemaakt wie er eerste zou worden in de groep.

Helaas voor de Nederlandse formatie werd deze wedstrijd door een zeer slecht derde kwart (27-7) beslist, waarna er uiteindelijk een stand van 87-61 voor de Duitse thuisploeg op het bord kwam.

Door deze verliespartij is het team uit Leiden dus tweede geworden in groep A, waardoor het samen met de winnaars van groepen D, E en met de nummer twee van groep G, Kataja Baskets uit Finland, groep L zal gaan vormen.

Dit zijn:

D1: Avtodor Saratov (Rusland)
E1: Bakken Bears (Denemarken)
A2: ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN
G2: Kataja Baskets (Finland)

De Leidse formatie zal het dus inderdaad moeten opnemen tegen de ploeg de New Heroes Den Bosch uitschakelde in de eerste ronde. Ook zal het moeten spelen tegen Bakken Bears, een ploeg die vorig jaar, net als Donar Groningen, tot de halve finale kwam.

Hieronder een schematische weergave van de groepsindeling van de eerste en tweede ronde van de FIBA Europe Cup 2018/19

Groep I:

A1: s. Oliver Würzburg (Duitsland)
H1: Szolnoki Olaj (Hongarije)
C2: Pinar Karsiyaka (Turkije)
E2: Z Mobile Prishtina (Kosovo)

Groep J:

B1: Balkan BC (Bulgarije)
G1: Lukoil Levski (Bulgarije)
D2: Ironi Ness Ziona (Israël)
F2: Alba Fehervar

Groep K:

C1: DONAR GRONINGEN
F1: Pallacanestro Varese (Italië)
B2: Petrolina AEK (Cyprus)
H2: Dinamo Sassari (Italië)

Groep L:

D1: Avtodor Saratov (Rusland)
E1: Bakken Bears (Denemarken)
A2: ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN
G2: Kataja Baskets (Finland)

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: