Connect with us

Donar

Donar haalt Leon Williams naar Groningen

Bron: FIBA.Basketball

Nadat Jason Dourriseau eerder al een handtekening voor een seizoen onder een contract bij Donar Groningen zette, is nu ook de eerste versterking binnengehaald. Leon Williams komt over van Den Helder Suns, en zal de komende twee seizoenen voor Donar spelen.

Williams speelde al eerder in de Nederlandse Eredivisie, in het seizoen 2015-16 voor SPM Shoeters Den Bosch en daarvoor voor Landstede Zwolle (2012-’15), Rotterdam (2011-’12) en Bergen op Zoom (2010-’11). Na deze Nederlandse clubs was de 1.89 meter lange point-guard toe aan een buitenlands avontuur. Eerst speelde hij twee seizoenen voor het Duitse BG Göttingen, daarna vertrok hij naar het Spaanse TAU Castellon.

Martin De Vries over Leon Williams: ‘hij is een jonge ambitieuze speler in de opbouw van zijn basketbal carrière. Met zijn internationale ervaring bij het Nederlands Team en zeker ook met zijn ervaring in de Bundesliga in Duitsland is hij voor ons een belangrijke speler met oog op onze Europese ambities. Leon is een veelzijdige guard en vooral verdedigend erg sterk. Bovendien brengt hij veel snelheid in de ploeg’.

Bij Den Helder kwam Williams in 14 competitiewedstrijd gemiddeld iets meer dan 30 minuten binnen de lijnen. In die speeltijd was hij goed voor 11.2 punten, 2.9 rebounds, 1.1 steals en 4.8 assists. In de play-offs kwam Williams met de Suns twee keer in actie tegen Donar. In gemiddeld 38 minuten kwam hij tot 17.5 punten, 3.0 rebounds, 1.0 steals en 2.5 assists.

1 Comment

1 Comment

    Leave a Reply

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

    More in Donar

    %d bloggers liken dit: