Connect with us

Donar

Donar haalt nieuwe coach binnen

Donar heeft de Kroaat Ivan Rudež voor de komende drie seizoenen als hoofdcoach vastgelegd. Rudež is 40 jaar en geboren in Zagreb.

Met de komst van Ivan Rudež zet Donar de volgende stap in de ontwikkeling van de club en daarom is nu gekozen voor een periode van drie seizoenen. Ivan past uitstekend bij de plannen en ambities van de club voor de komende jaren. Zijn visie over team play, maximale inzet, vechtlust, sterke verdediging en het Together-spel wat Donar zo typeert, sluiten naadloos aan bij waar Donar voor staat.
Daarnaast heeft Ivan een sterke verbinding met de jeugdopleiding.

Voor Donar was de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach een interessant traject.
Martin de Vries, bestuurslid technische zaken: “We waren op zoek naar een coach met internationale ervaring, aantoonbaar succesvol, met een passende basketbalfilosofie en de juiste persoonlijkheid. Via ons netwerk werden diverse coaches aangeboden en met een aantal kandidaten zijn we in gesprek geweest. Daaruit is Ivan Rudež als meest geschikt naar voren gekomen”.

“Ivan is voor Donar een goede match met een passende basketbalachtergrond, zowel theoretisch als in speelstijl. Hij heeft in Zwitserland twee kampioenschappen en twee bekers gewonnen en hij is bondscoach van Slowakije geweest.
Vorig seizoen was hij actief bij Karlsruhe in de Duitse Pro A en wist zijn team van een 16de plek naar een play-off plaats te brengen. Dit huidige seizoen heeft hij daar ook de keerzijde meegemaakt en werd hij begin 2020 op non-actief gesteld”.

“Ivan past in de traditie, vergelijkbaar met Ivica Skelin en Erik Braal, om als jonge ambitieuze coach met bewezen kwaliteiten bij Donar aan de slag te gaan en daarmee een belangrijke stap in zijn carrière te zetten. Ivan heeft de Kroatische roots net als Ivica Skelin en de moderne analytische benadering van Erik Braal. Bovendien heeft Ivan als clubcoach en als bondscoach een groot netwerk opgebouwd waar wij mede van kunnen profiteren”.

Ivan Rudež is getrouwd met Michaela en heeft twee kinderen, Toni en Mia.

Maak kennis met Ivan Rudež

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: