Connect with us

Nieuws

Donar naar Oekraïne voor de Basketball Champions League

Donar Groningen zal het in de eerste voorronde van de Basketball Champions League op moeten nemen tegen BC Dnipro uit Oekraïne. Dat heeft de loting woensdagochtend uitgewezen.

Het is nog niet duidelijk wie de tegenstander van Donar zal zijn als het de eerste voorronde tegen BC Dnipro overleefd wordt.

In totaal zijn er 16 clubs die deelnemen aan de eerste voorronde van de Basketball Champions League. Deze clubs zijn verdeeld in geplaatste en ongeplaatste teams. Donar was samen met onder andere het Zwitserse Fribourg en het Poolse Anwil. De geplaatste clubs werden gekoppeld aan acht ongeplaatste clubs. Daarin waren mogelijkheden als het Bulgaarse BC Balkan, het Roemeense U-BT Cluj Napoca of het Belgische Mons.

Regulier Seizoen

In totaal moeten er twee voorrondes worden gespeeld. Iedere voorronde bestaat uit een uit en een thuiswedstrijd. Doordat de Groningers in de eerste ronde geplaatst zijn, beginnen ze met een uitwedstrijd waarna ze de tweede wedstrijd thuis in Martiniplaza zullen spelen. In de eventuele tweede ronde zal dit precies hetzelfde zijn.

Mocht Donar in een van deze twee voorrondes worden uitgeschakeld zal het verder gaan in de FIBA Europe Cup.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Nieuws