Connect with us

Donar

Donar presenteert Groninger als nieuwe assistent coach

Donar heeft bekend gemaakt wie komend seizoen de nieuwe hoofdcoach Ivan Rudež zal bijstaan als assistent. De komende twee seizoenen zal de in de provincie Groningen geboren Jan Stalman deze functie op zich nemen.

De 39-jarige Stalman is geen onbekende in de basketbalwereld. Zelf begon hij als speler in Stadskanaal. Daarna werd hij coach van verschillende teams en volgde hij een opleiding bij het CIOS en daarna bij de ALO.

In 2011 werd hij coach van de basketbal Academie in Groningen en daarna in 2014 werd hij assistent coach bij Donar van het U24 team. Ook was hij assistent bij het landelijke U20 team. In 2015 vertrok hij naar Servië om daar twee jaar bij Rode Ster Belgrado als assistent bij de jeugd te werken. Vervolgens werkte hij bij Bundesliga-club Crailsheim waar hij de onder 19 onder zijn hoede had en individueel werkte met spelers uit het Bundesligateam. Meest recent was hij assistent coach bij Feyenoord Basketball in Rotterdam. Toen coach Richard van Os bij die club ontslagen werd in maart 2019 maakte hij het seizoen af als hoofdcoach

Naast zijn ervaringen als basketbaltrainer is Stalman ook een ervaren kracht- en conditietrainer en videoanalist. Donar heeft met Jan Stalman een contract gesloten voor twee seizoenen.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: