Connect with us

Donar

Donar tekent rookie op de center positie

Donar heeft zijn versterking op de center positie binnen met de Australische center Matt McCarthy. De 2.06m lange center heeft een contract getekend voor het komende seizoen. Daarmee heeft Donar de tweede big man naast Thomas Koenis gecontracteerd.

De uit Melbourne afkomstige McCarthy (22) heeft zijn opleiding genoten aan de University of San Francisco. In zijn laatste seizoen daar scoorde hij 8.7 punten en 6.3 rebounds gemiddeld. Hij is de enige rookie in het team van Erik Braal en Meindert van Veen tot nu toe.

Martin de Vries beschrijft Matt als iemand die speelt met Australisch enthousiasme. “We hebben hem zien spelen in Las Vegas en waren direct gecharmeerd van hem. Hij is een goeie rebounder en een goeie finisher, zowel met links als met rechts. Naast een goeie speler is ook ook gewoon een goeie vent.”

McCarthy speelde de afgelopen 4 seizoenen voor de San Francisco Dons (University of San Francisco). De Dons spelen in het War Memorial Gymnasium (5300 plaatsen) en komt uit in de West Coast Conference. Het bekendste team uit deze conference is de Gonzaga Bulldogs.

Na het afgelopen reguliere seizoen plaatsten de Dons zich dit jaar als 4e voor het WCC Tournament, waarmee kwalificatie voor het NCAA March Madness toernooi kon worden afgedwongen. In de eerste ronde van dit toernooi werd echter verloren van het als achtste geplaatste Pepperdine en was USF uitgeschakeld.

Tussen 1940 en 1980 behoorde USF tot de betere basketbalteams in de NCAA en haalde het goede resultaten in het NCAA Toernooi, waaronder twe e kampioenschappen (’55 & ’56). Deze resultaten zijn in de jaren daarna nooit meer behaald en inmiddels is USF een middenmoter in de WCC geworden.

Een van de bekendste alumni van USF is Bill Russel, NBA legende van de Boston Celtics die in totaal 11 keer NBA kampioen werd in 13 seizoenen (1956-1969)

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: