Connect with us

Basketball Champions League

Donar voor eerste voorronde Champions League naar Portugal

Bron: FIBA.Basketball / Championsleague.basketball

Donar Groningen zal het in de eerste voorronde van de Basketball Champions League op moeten nemen tegen SL Benfica uit Portugal. Dat heeft de loting donderdagochtend uitgewezen.

Als de eerste voorronde tegen SL Benfica overleefd wordt, zal Donar moeten afreizen naar Montenegro om het op te nemen tegen Mornar Bar. Deze club is rechtstreeks geplaatst voor de derde voorronde.

In totaal zijn er 16 clubs die deelnemen aan de eerste voorronde van de Basketball Champions League. Deze clubs zijn verdeeld in geplaatste en ongeplaatste teams. Samen met onder andere het Zwitserse Fribourg en het Bulgaarse BC Balkan. De geplaatste clubs werden gekoppeld aan acht ongeplaatste clubs. Daarin waren mogelijkheden als het Hongaarse Falco, de ploeg van Evan Bruinsma, of Prishtina uit Kosovo.

Shane Hammink in actie in de Champions League kwalificatie tegen Sigal Prishtina
Bron: FIBA.Basketball / Championsleague.basketball

Donar is ook bekend met het Portugese SL Benfica. In het seizoen 2016-2017 kwamen de ploegen elkaar tegen in de tweede groepsfase van de Fiba Europe Cup. Beide wedstrijden werden gewonnen door Donar(81-78 en 82-94), die als tweede eindigde in de groep. Benfica eindigde zonder winstpartij als vierde in de groep.

Benfica eindigde in de Portugese competitie als tweede, doordat de finale met 3-1 verloren ging tegen Oliveirense. De club is wel recordhouder qua kampioenschappen in Portugal met 27 keer.

Regulier Seizoen

In totaal moeten er twee voorrondes worden gespeeld. Iedere voorronde bestaat uit een uit en een thuiswedstrijd. Doordat de Groningers in de eerste ronde geplaatst zijn, beginnen ze met een uitwedstrijd waarna ze de tweede wedstrijd thuis in Martiniplaza zullen spelen. In de eventuele tweede ronde zal dit precies andersom zijn. Dit heeft als voordeel dat beide thuiswedstrijden achter elkaar gespeeld zullen worden, en daartussendoor dus niet gevlogen hoeft te worden.

De eerste ronde zal worden gespeeld op dinsdag 17 (uit) en vrijdag 20 september (thuis). Mocht Donar deze ronde doorkomen zal ronde twee afgewerkt worden op donderdag 26 (thuis) en zondag 29 september (uit).

Mocht Donar in een van deze twee voorrondes worden uitgeschakeld zal het verder gaan in de FIBA Europe Cup. Voor die competitie is het direct geplaatst in de groepsfase. De afgelopen drie seizoenen wisten de Groningers deze groepsfase telkens te overleven en door te stoten naar de tweede ronde. Twee seizoenen geleden werd zelfs de halve finale bereikt.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Basketball Champions League

%d bloggers liken dit: