Connect with us

Dutch Basketball League

Dutch Windmills: Ondanks financiële problemen toch goede hoop voor de toekomst.

\De thuiswedstrijd die Dutch Windmills Dordrecht morgen (31 maart) zou spelen tegen Feyenoord Basketball is tot nader order uitgesteld. Dutch Windmills en de Nederlandse Basketball Bond hebben gekeken naar de verschillende opties en zijn tot de conclusie gekomen dat door de verschillende problemen die spelen bij de club op dit moment het uitstellen van deze thuiswedstrijd de beste optie is.

Ton Sels, initiator en voormalig voorzitter van Dutch Windmills, is inmiddels op non-actief gezet en zijn taken worden waargenomen door een nieuw (interim) bestuur.

Vanuit Dutch Windmills kwam er reactie uit de persoon van Jan Vrencken, die de taken van Sels tijdelijk heeft overgenomen. Ook stelt hij dat het op dit moment onzeker is of de heer Sels terugkeert bij de Dutch Windmills.

Vrencken wil bevestigen dat er financiële problemen spelen bij de debutant in de Dutch Basketball League. Een exact bedrag wil hij niet noemen, maar gisteren, vrijdag 29 maart, is er met verschillende schuldeisers besproken om te kijken naar oplossingen in gezamenlijk belang. Dit is ook de reden waarom de wedstrijd van morgen niet door zal gaan. Optisport Sportboulevard, de accommodatie waarin de thuiswedstrijden van Dutch Windmills plaatsvinden, eist van de club dat ze eerst aan een aantal eisen moeten voldoen voordat ze weer gebruik kunnen maken van de hal. “Eerst aan een aantal voorwaarden voldoen, voordat jullie de zaal weer mogen gebruiken”

Als de gesprekken met schuldeisers zijn afgerond, er afspraken zijn gemaakt en er voldaan is aan de eisen van Optisport Sportboulevard, zal er vervolgens verder gekeken worden wanneer de wedstrijd die eigenlijk morgen gespeeld had moeten worden wel plaats kan vinden.

Op dit moment probeert het interim bestuur meer grip te krijgen op de situatie, door gericht aan de slag te gaan met huidige kosten en inkomsten en te kijken of de club bij sommige schuldeisers wat meer tijd kan krijgen om te voldoen aan gemaakte afspraken.

De oorzaak van het financiële tekort waar de club nu mee kampt, ligt volgens de heer Vrencken voornamelijk bij een onderschatting van het aantal investeerders. Er zijn wel geïnteresseerden, maar bedrijven hebben enkele maanden de tijd nodig om een beslissing te nemen over een eventuele investering. Daarnaast heeft de manier hoe de club in het nieuws kwam geen positieve invloed gehad om potentiële investeerders over de streep te trekken.

Toekomst

Ondanks de financiële problemen waar de club nu mee kampt ziet Vrencken (nog) geen grote problemen voor de toekomst. Met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan gesteld worden dat in ieder geval dit seizoen nog afgewerkt kan worden. Ondanks de financiële problemen wil de club het seizoen sportief wel op deze manier afmaken en hoopt het zelfs de eerste ronde van de play-offs te kunnen overleven.

Ondanks dat er nog geen zekerheden zijn, spreekt hij ook uit dat er goede hoop is dat er volgend seizoen eredivisie basketbal is in Dordrecht: “alle ambities en intenties zijn gericht om volgend seizoen ook eredivisie basketbal te spelen in Dordrecht.”

Vrencken spreekt verder zijn complimenten uit richting hoofdcoach Geert Hammink die met zijn technische staf een team heeft neergezet dat dit seizoen met een vijfde plaats boven verwachting presteert. Daarnaast blijft, ondanks de huidige problemen naast het veld, de ambitie van de club om over drie jaar de NBB beker te winnen.

Click to comment

Geef een reactie

More in Dutch Basketball League

%d bloggers liken dit: