Connect with us

Orange Lions

Eerste EK-Kwalificatiewedstrijd Orange Lions uitgesteld naar februari

Bron: FIBA.Basketball

De eerste kwalificatiewedstrijd van het Nederlands herenteam voor het Europees kampioenschap basketball is verplaatst van november dit jaar naar februari volgend jaar. De internationale basketballbond FIBA heeft dit besloten vanwege de drukke internationale basketballkalender voor komende seizoen. Dit betekent dat de Orange Lions dit jaar geen officiële wedstrijden meer spelen.

Bron: FIBA.Basketball

Om plaatsing voor het EK in 2021 af te dwingen, speelt Nederland drie vensters van telkens twee wedstrijden. Deze kwalificatiewindows zijn in de tweede helft van februari 2020, eind november 2020 en in de tweede helft van februari 2021. De loting voor de poule-indeling is op 22 juli.

De zoektocht naar een nieuwe bondscoach nadert inmiddels de beslissende fase. De bekendmaking volgt waarschijnlijk later deze maand. Volgende maand staat een oefenwedstrijd van Oranje gepland in Polen. De bedoeling is dat dit de eerste wedstrijd is van de nieuwe bondscoach.

Het Nederlands team valt tot en met 31 december van dit jaar onder de verantwoordelijkheid van de Stichting Nederlands Mannenteam (NMT). Zij draagt de activiteiten per 1 januari over aan de Nederlandse Basketball Bond (NBB).

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Orange Lions

%d bloggers liken dit: