Connect with us

FIBA Europe Cup

Europees avontuur ZZ Leiden ten einde

Het is ZZ Leiden niet gelukt om de nederlaag van vorige week (93-97) tegen Dinamo Sassari goed te maken. Op bezoek bij de Italianen hebben de Leidenaren met 94-68 verloren, waardoor zij zich niet hebben weten te plaatsen voor de kwartfinale.

In de eerste 20 minuten kon ZZ Leiden aardig aanhaken bij de ploeg van het Italiaanse eiland Sardinië, maar Sassari kwam beter uit de kleedkamer en liep snel weg tot 15 punten. Leiden had hier geen antwoord op en Sassari liep richting het einde wat verder uit.

Topscorer van de wedstrijd was Rashawn Thomas, die goed was voor 43 van de Italiaanse punten. Dit was, samen met 16 rebounds, goed voor een efficiency van 57. Hiermee neemt Thomas het record in de FIBA Europe Cup over van Chase Fieler, die in 2016 voor Donar een efficiency van 46 haalde in een wedstrijd. Aan Leidse kant droeg Darius Thompson de meeste punten bij met 21.

ZZ Leiden moest het deze wedstrijd stellen zonder Worthy de Jong. De Jong was in Nederland gebleven om bij de geboorte van zijn tweede kind te kunnen zijn. Mohamed Kherazzi maakte wel zijn rentree na zijn enkelblessure, maar was nog niet helemaal fit en maakte slechts 6minuten.

Dinamo Sassari zal in de kwartfinale stuiten op het Turkse Pinar Karsiyaka, dat Ventspils net de baas was.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in FIBA Europe Cup

%d bloggers liken dit: