Connect with us

Nieuws

Evan Bruinsma (ex-Donar) naar Israël

Evan Bruinsma heeft een contract getekend bij Hapoel Beer Sheva in de Israelische competitie. De bond heeft daar besloten dat de competitie afgemaakt zal worden.

Vanaf 17 mei zullen spelers afreizen naar Israël, waarna ze twee weken in quarantaine zullen moeten. Daarna spelen de teams verder waar ze gebleven waren: vanaf de 22e speelronde. Daarna volgt er een best-of-three serie in de kwartfinale, waarna er eind juli een Final Four gespeeld zal worden.

De 27-jarige Bruinsma tekende een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor volgend seizoen.

Het afgelopen seizoen kwam de power forward uit in de Bundesliga voor Medi Bayreuth. Hier kwam hij in 31 wedstrijden (8 basisplaatsen) tot gemiddeldes van 9 punten en 4.7 rebounds.

In het seizoen 2018-2019 speelde de 2.02m lange Bruinsma voor het Hongaarse Falco Szombathely en werd hij kampioen. Evan zelf speelde 40 wedstrijden, waarin hij gemiddeld 28.4 minuten op de vloer stond. Hierin had hij gemiddeld 14.6 punten, 6.9 rebounds en 2 assists.

Voordat de Amerikaan in Hongarije ging spelen, speelde hij voor Donar Groningen. Daar werd hij kampioen en won hij de nationale beker. Ook bereikte Donar toen de halve finale van de FIBA Europe Cup.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Nieuws

%d bloggers liken dit: