Connect with us

Dutch Basketball League

Feyenoord Basketball en Den Os per direct uit elkaar

Feyenoord Basketball en Richard den Os hebben de samenwerking per direct beëindigd.

Richard den Os startte eind augustus 2018 bij Feyenoord Basketball. Na een flink aantal jaren als assistent-coach bij ZZ Leiden maakte hij zijn debuut als hoofdcoach in de DBL.

Den Os (53) trof het niet met de vele blessures in zijn team en liep daardoor vanaf de competitiestart achter de feiten aan. Hij slaagde er met het team niet in om dat vlot te trekken.

In een reactie geeft Den Os aan dat de teleurstellende resultaten van de laatste twee wedstrijden tot het besluit hebben geleid om te stoppen als hoofdcoach.

“Ik vind dat je als coach altijd dichtbij jezelf moet blijven en op een manier moet kunnen werken die bij je past. Dat is nu niet meer het geval. Ik dank de club dat ze mij de kans hebben geboden om als hoofdcoach in de DBL aan de slag te gaan. Graag had ik het seizoen afgemaakt, maar het is voor nu beter om uit elkaar te gaan. Ik wens het team en de club het allerbeste”.

Bestuur en directie zullen zo snel mogelijk een praktische oplossing presenteren voor de resterende wedstrijden van het seizoen. Deze oplossing wordt niet gezocht binnen het management.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Dutch Basketball League

%d bloggers liken dit: