Connect with us

Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal

Feyenoord heeft nieuwe point-guard binnen

Hij is 1 meter 85, geboren in Orlando, komt van La Salle University en is volgend seizoen de nieuwe pointguard bij Feyenoord Basketbal. Zijn naam is Pookie (spreek uit ‘Poekie’) Powell.

Powell speelde twee jaar bij Memphis en stapte over naar La Salle University, waar hij drie seizoenen speelde. Hij kwam dus uit in de Atlantic 10 (NCAA1). In zijn laatste jaar voor La Salle, speelde de nieuwkomer bij Rotterdam gemiddeld 32 minuten en scoorde daarin gemiddeld 15 punten. Zijn schotpercentage lag op bijna 45%, bij driepunters iets lager: 33%. Vanaf de vrije worplijn scoort hij 85%.

Manager technische zaken, Armand Salomon: “Met Pookie hebben we een point-guard aan ons weten te binden die uitstekend past bij wie wij zijn en hoe Toon wil spelen. Hij heeft veel snelheid in zijn spel en dreiging naar de basket. Daarnaast is hij een speler die goed kan creëren en hard kan werken. Dit vult hij aan met prima leiderschapskwaliteiten en een mooi karakter. Kortom: een uitstekende aanwinst voor ons team.

[player_list 17729]

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Zeeuw en Zeeuw Feyenoord Basketbal

%d bloggers liken dit: