Connect with us

FIBA Europe Cup

FIBA Europe Cup Kwalificatieronde 2

In de tweede kwalificatieronde van de FIBA Europe Cup heeft ZZ Leiden in Oostenrijk een uitstekend resultaat behaald tegen ece Bulls Kapfenberg, New Heroes Den Bosch stelde daarentegen teleur in de eigen Maaspoort.

ZZ Leiden stond in Oostenrijk voor de taak om de schade beperkt te houden en het daarna thuis af te kunnen maken. Het tegenovergestelde gebeurde. Met een 62-79 overwinning is de thuiswedstrijd bijna te beschouwen als een formaliteit. De Leidse formatie onder leiding van Rolf Franke speelde een uitstekende wedstrijd. Het eigen aantal turnovers werdt beperkt tot 6, terwijl de Oostenrijkse tegenstander gedwongen werd tot 17 stuks. Ook was men onder de borden erg scherp. Met 15 aanvallende rebounds werden er veel extra mogelijkheden tot scoren gecreëerd.

New Heroes Bsketball haalde thuis een minder resultaat. Door verschillende runs van de Bulgaarse tegenstander BC Balkan (0-10 en 0-9) leed de ploeg in eigen huis een nederlaag, 76-86. Hierdoor staat de ploeg van Ivica Skelin volgende week in Bulgarije voor een lastige opgave.

Mocht het voor (een van) beide ploegen niet lukken om het tweeluik te winnen, dan glooit er nog hoop. Doordat er verschillende teams hebben aangegeven niet vanuit de Basketball Champions League te willen doorstromen naar de FIBA Europe Cup komen er een aantal plaatsen vrij. Deze plaatsen zullen worden opgevuld door verliezers van de tweede kwalificatieronde. New Heroes Den Bosch heeft tot nu toe van de verliezers het beste doelsaldo en staat dus op pole-position om een van deze plekken te bemachtigen.

Voor uitgebreidere wedstrijdverslagen, zie de website Basketballleague.nl:

ece Bulls Kapfenberg vs. ZZ Leiden

New Heroes vs. BC Balkan

 

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Preview loting Basketball Champions League | Basketbalnieuws

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in FIBA Europe Cup

%d bloggers liken dit: