Connect with us

Donar

FIBA Europe Cup: Speelronde 1 Preview

Aanstaande Woensdag (17 oktober) gaat het reguliere seizoen van de FIBA Europe Cup van start. Er nemen dit seizoen (2018-2019) maar liefst drie verschillende Nederlandse teams deel aan deze competitie.

New Heroes Den Bosch speelt in groep D in Den Bosch om 20.00 uur tegen de Tsjechische medekoploper BK JIP Pardubice. De Amerikaanse forward (2.01m) Dwayne Benjamin heeft in de NBL gemiddeld 23.3 punten, 10.0 rebounds en driepunters 50.0% (8 uit 16).

Donar komt uit in groep C en speelt haar eerste wedstrijd tegen Istanbul BBSK, net als vorig jaar zal deze eerste FIBA Europe Cup wedstrijd plaatsvinden in Leek. De Turkse ploeg eindigde het afgelopen seizoen op de elfde plaats. Na twee wedstrijden in het seizoen 2018-2019 staat Istanbul BBSK op de tiende plaats (van de vijftien teams). Cijfermatig valt de Jamaicaan Shevon Thompson op. Hij is 2.13m lang en heeft in de FIBA Europe Cup gemiddeld 17.3 punten en 10.0 rebounds.

ZZ Leiden zal als eerste tegenstander van groep A ook een Turkse tegenstander treffen in Sakarya BSB treffen en zal hiervoor naar Turkije moeten reizen. Sakarya BSB eindigde het afgelopen seizoen op de achtste plaats en bezet momenteel in de BSL de laatste plaats. De Belgische international Jean Salumu is één van de spelers en had vorig jaar in de Basketball Champions League gemiddeld 15.5 punten, 4.5 rebounds en driepunters 37.5%.

Van de vier teams per poule plaatsen de beste twee teams zich voor de tweede ronde van de FIBA Europe Cup.

De wedstrijden zullen hieronder te volgen zijn:

New Heroes: https://www.newheroesbasketball.com/livestream/

ZZ Leiden: nog niet bekend

Donar:

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: