Connect with us

Donar

FIBA Europe Cup: Speelronde 2 Preview

Aanstaande Woensdag (24 oktober) gaat de tweede speelronde van het reguliere seizoen van de FIBA Europe Cup van start. Er nemen dit seizoen (2018-2019) maar liefst drie verschillende Nederlandse teams deel aan deze competitie.

Vorige week begonnen de drie Nederlandse teams zeer goed aan het nieuwe seizoen, ZZ Leiden, New Heroes Den Bosch en Donar Groningen boekten namelijk alledrie een overwinning. Leiden deed dat aan de hand van Worthy de Jong (20p, 10r, 5s) tegen het Turkse Sakarya BSB. New Heroes won thuis van BK JIP Pardubice en Donar won in Leek van het Turkse Istanboel BBSK.

In speelronde twee zal alleen ZZ Leiden thuis spelen, ditmaal tegen het Roemeense CSM Oradea, die hun eerste wedstrijd in de FIBA Europe Cup verloren van het Duitse s. Oliver Würzburg. Kristopher Richard maakte afgelopen week de meeste punten (15) en de Litouwse center Arturas Valeika pakte 9 rebounds.

New Heroes begon vorige week uitstekend aan de competitie en won met een verschil van maar liefst 33 punten. Dit herhalen zal lastig worden, maar een overwinning moet mogelijk zijn tegen het Israëlische Ironi Ness Ziona, dat vorige week met 75-64 verloor van Avtodor Saratov. Topscorer aan Israelische kant met 17.3 punten is een man met 328 NBA wedstrijden achter zijn naam, Daequan Cook.Daarnaast pakt voormalig DBL-speler (Matrixx Magixx, 2008-09) Mickell Gladness gemiddeld 8.8 rebounds per wedstrijd.

In “de poule des doods” mag Donar het opnieuw opnemen tegen een Turkse tegenstander, ditmaal Pinar Kasiyaka. Afgelopen weekend speelden de tegenstander van vorige week (Istanboel BBSK) en de tegenstander van a.s. woensdag tegen elkaar, waarbij Pinar Karsiyaka een 89-84 overwinning boekte.

Vorige week won Karsiyaka met 77-86 in Belgie van Spirou Basket en scoorde Power Forward Ilkan Karaman 15 punten en pakte de Egyptenaar Assem Marie 14 rebounds. Vooral deze laatste speler in toom houden zal een lastig karwei worden voor Donar, dat de laatste weken niet erg sterk is onder de borden.

Pinar Karsiyaka vs. Donar Groningen (19:30)
Livestream
Live statistieken

Ironi Ness Ziona vs. New Heroes Den Bosch (18:00)
Livestream
Live statistieken

ZZ Leiden vs. CSM Oradea (20:00)
Livestream
Live statistieken

 

Livestreams van de FIBA vindt je hier en eventueel stream via de DBL-club.

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: