Connect with us

Donar

FIBA Europe Cup: Speelronde 4 Preview

Aanstaande Woensdag (7 november) gaat de vierde speelronde van het reguliere seizoen van de FIBA Europe Cup van start. Er nemen dit seizoen (2018-2019) maar liefst drie verschillende Nederlandse teams deel aan deze competitie.

Afgelopen speelronde

Na een bliksemstart in de eerste speelronde, alle teams boekten toen een overwinning, was er afgelopen week een beduidend minder resultaat. Alle Nederlandse ploegen leden een nederlaag. Donar verloor in België kansloos van Spirou, ZZ Leiden kon het goede spel in het laatste kwart geen vervolg geven en verloor uiteindelijk met 10 punten verschil, en New Heroes leed thuis een nederlaag die zeker niet nodig was geweest. 93-97 tegen het Russische Avtodor Saratov.

Donar Groningen

Donar Groningen gaat zijn de derde een laatste uitwedstrijd van deze speelronde spelen. Ditmaal is Istanbul BBSK de tegenstander. Na de kansloze nederlaag in Charleroi van 31 oktober zal het team van Erik Braal wat willen goedmaken en zo een goede uitgangspositie neer te zetten om de volgende ronde te kunnen halen.

In de eerste speelronde boekte Donar thuis in Leek tegen Istanbul BBSK een 90-81 overwinning. Aan de kant van de gasten uit Turkije waren toen Terrell Holloway (22p, 3a) en, vooral, Damian Kulig (25p, 8r) de twee belangrijkste pionnen.
Afgelopen week verloor Istanbul BBSK kansloos van Pinar Karsiyaka, mede doordat de twee belangrijke mannen, Holloway en Kulig, rust kregen. Mochten deze mannen opnieuw rust krijgen scheelt dat aanzienlijk voor de Groningse formatie. De startende guard Mehmet Yagmur zal zeer waarschijnlijk niet meedoen door een spierblessure.

Om de volgende ronde te bereiken is een winstpartij deze speelronde van belang. Istanbul zal zeer waarschijnlijk laatste worden in de poule en als Donar na deze wedstrijd er thuis nog 1 weet te winnen is de volgende ronde zo goed als veilig gesteld.

New heroes Den Bosch

Voor New Heroes Den Bosch staat een ogenschijnlijk gemakkelijke partij op het programma. Tegen het laag geklasseerde BK JIP Pardubice, dat tot nu toe alle FIBA Europe Cup wedstrijden verloor, zal een goed resultaat mogelijk moeten zijn. Nadat de afgelopen twee wedstrijden verloren gingen, zal men er op gebrand zijn ditmaal opnieuw een goed resultaat te halen, nadat de heenwedstrijd met 91-58 gewonnen werd.

De dragende spelers bij BK JIP Pardubice zijn Dwayne Benjamin (16p, 6r gemiddeld), Ondrey Kohout (9p, 5r gemiddeld) en Richard Williams (14p, 4r, 4a gemiddeld).

In de Tsjechische competitie heeft de formatie uit Pardubice na 6 wedstrijden 5 overwinningen behaald en bezet het daar mee de 3e plaats, voor champions league ploeg BK Opava. Desondanks draait het in de FIBA Europe Cup nog niet. na drie wedstrijden staan er drie nederlagen op papier en gemiddeld werd er met 26 punten verschil verloren.

New Heroes zal het moeten stellen zonder Steven Cook en Jonathon Williams. Cook liep in de afgelopen Europe Cup wedstrijd een hersenschudding op en zal daarom niet in actie kunnen komen. Ook Jonathon Williams zal dus niet in actie komen, hij heeft last van een kuitblessure en is daarom ook niet meegereisd met het team naar Tsjechië.

Mocht New Heroes uitzicht willen houden op de volgende ronde, dan zal er zeker gewonnen moeten worden van de Tsjechische opponent.

Bron: FIBA.Basketball

Zorg en zekerheid Leiden

ZZ Leiden is ook deze speelronde weer het enige team dat een thuiswedstrijd mag spelen. Ditmaal is Sakarya BSB de tegenstander. In Turkije boekte de leidse formatie op 17 oktober een knappe 56-69 overwinning. Voor het team uit de sleutelstad gaat conditie een belangrijke factor spelen deze wedstrijd. Na de twee belangrijke wedstrijden van afgelopen week tegen s. Oliver Würzburg en New Heroes Den Bosch waarin meerdere spelers veertig minuten moesten maken, zal vermoeidheid zeer waarschijnlijk een rol gaan spelen.

Aan Turkse zijde zijn er vier mannen die het meeste werk verzetten. Toney Douglas (16p, 4r, 6a), Junior Etou (12p, 12r, 3a) en Landry Nnoko (11p, 9r) waren in de eerste confrontatie de belangrijkste factoren. De MVP van de Belgische Euromillions Basketball League van vorig jaar, Jean Salumu, speelde in de eerste confrontatie niet mee. Een groot gemis voor de Turken want met gemiddeldes van 14.5 punten, 4.6 rebounds en 5.8 assists zou hij wel eens het verschil kunnen maken.

Leiden zal met een overwinning vandaag een zeer goede stap zetten in het bereiken van de volgende ronde. Na drie speelrondes staat Leiden samen met s. Oliver Würzburg op 2 overwinningen en staan CSM Oradea en Sakarya BSB beide op 1 overwinning. De Leidse ploeg heeft dus alles nog in eigen hand.

Istanbul BBSK vs. Donar Groningen (17:00)

Livestream & Live statistieken

BK JIP Pardubice vs. New Heroes Den Bosch (18:00)

Livestream & Live statistieken

ZZ Leiden vs. Sakarya BSB (20:00)

Livestream & live statistieken

Click to comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

More in Donar

%d bloggers liken dit: